BAČKA TOPOLA -BILDOVANJE POLITIČKIH MIŠIĆA NAPREDNJAKA

Estimated read time 3 min read

Troje od četvoro predstavnika „Saveza gradjana – „Civil, Dušan Uzelac, Eva Skenderović i Goran Šupić, po svemu sudeći, bi trebali, da pojačaju odborničku grupu Srpske napredne stranke u Bačkoj Topoli. Prema našim izvorima, rezultat je to prethodnih dogovora, sa rukovodstvom naprednjaka pa bi tako broj odbornika koji podržavaju SNS , u narednom periodu trebao da poraste na15. Naime, lista Aleksandar Vučić-Srbija pobedjuje na minulim lokalnim izborima osvojila 3769 glasova što im je obezbedilo 12 odbornika u Skupštini opštine a „Civil“ 1336 glasova i četri odbornička mandata. Aleksandar Karabasil iz Saveza gradjana , za sada, nastavlja političko delovanje, kao samostalni odbornik, jer bi, ovim „transferom“, prestala da postoji gradjanska odbornička grupa.

„Naša nastojanja su, da na najbolji način, opravdadamo sve što smo govorili u izbornoj kampanji.Da doprinesemo ravnomernijoj raspodeli sredstava za infrastrukturu kako u gradu tako i selima, da utičemo se novac iz budzeta, novac gradjana, troši po meri njihovih potreba . To nikako nismo mogli iz opozicije. Da ne bi čekali naredne četri godine, novi izborni ciklus, odlučili smo da odmah preduzmemo konkretne korake. U Srpskoj Naprednoj Stranci, koja je u vladajućoj opštinskoj koaliciji, smo prepoznali volju,  da se promeni dosadašnja politička letargija, pa smo odlučili da im damo podršku kao odbornici , koji neće postati članovi partije, ali hoće biti , vetar u ledja naprednjacima , za sve što ide u korist gradjanima.Mi sigurno nećemo zaboraviti naše glasače, zato u dogovorima, niko od nas nije tražio mesto za sebe, već priliku za rad i promene.“- kaže Dušan Uzelac.

Eva Skenderović opredeljena je za konkretan rad, odmah, od koga gradjani moraju osetiti boljitak a prepoznaje ga u SNS-u. Tumačeći dosadašnji politički rad, ukazala je na interesne partiske raspodele budžetskog novca, koje moraju prestati, da bi mogli doći do izražaja oni koji znaju i hoće, za razliku , od politički podobnih.

Dobri poznavaoci političkih prilika u opštini Bačka Topola, smatraju da je ovim dogovorom otvorena politička utakmica, bez ograničenog vremena trajanja, jer je sada rezultat u broju odbornika Saveza Vojvodjanskih Madjara i Srpske Napredne Stranke izjednačen, 15-SVM, 15 – SNS. Napominju,  da veći broj odbornika, na jednoj strani, može dovesti do promene postojećeg koalicionog dogovora a time i odnosa u rasporedu funkcija. Moglo bi to, ukazuju, da podigne „cenu“SPS-u , koji ima četri odbornika i Ligi Socijaldemokrata Vojvodine sa tri odbornika. U igri bi mogao biti i Madjarski pokret u čijim redovima je još 3 odbornika.

You May Also Like

More From Author

19Comments

Add yours

+ Leave a Comment