BAČKA TOPOLA- HOTEL “SKRAĆUJU ZA GLAVU” ZBOG NARUŠENE STATIKE

Estimated read time 2 min read

Kostur bivšeg hotela,”Panonija“, vlasništvo, UTD „Vojvodina“u centru Bačke Topole, čija dogradnja je započeta i obustavljena nakon neuspele privatizacije pre nekoliko godina, površine je 3.924 metra kvadratna, a na parceli od 1.940 metara kvadratnih je i 122 kvadratna metra pomoćnih prstorija, sudeći po tvrdnji predsednika opštine Bačka Topola, Gabora Kišlindera, mogla bi uskoro da počne menjati izgled.Omogućeno je to vlastima opštine, nakon što je ovaj objekat, voljom vladajuče većine u Skupštini opštine, kupljen na javnoj prodaji, lane, za 12 miliona dinara iz stečaja.

Prvo moramo da porušimo četvrti sprat jer je preduzeće koje je vršilo merenje statike utvrdilo da je ovakav objekat nebezbedan.Potom da pokrijemo zgradu , ugradimo prozore i vrata, zaštitimo je od daljeg propadanja .Postoje ideje da se deo upriliči motelskom sadršaju, smeštaju gostiju, jednog ili dva autobusa putnika , deo da se osposobi za poslovni prostor a deo za stanove. Tako bi zgrada postala funkcionalna.“ izjavio je prdsednik opštine Gabor Kišlinder, RTV.

Objasnio je da je gradjanima ponudjen na uvid idejno rešenje obnovljenog objekta, koje svakodnevno mogu da vide, na postojećoj fasadi bivšeg hotela.

You May Also Like

More From Author

21Comments

Add yours
  1. 5
    sbo

    … [Trackback]

    […] Here you will find 18038 more Information on that Topic: btpublicnews.co.rs/2016/09/backa-topola-hotel-skracuju-za-glavu-zbog-narusene-statike/ […]

+ Leave a Comment