BAČKOTOPOLSKA MANIFESTACIJA DOSTIGNUĆA I DRUŽENJA

Estimated read time 1 min read

Sajmom poljoprivrede i privrede „Ekspo 2016“ na prostoru Poljoprivredne škole otpočelo je obeležavanje Dana Bačke Topol, u petak a okončano spektakularnim vatrometom nakon koncerta na Manifestacionom trgu grupe „Honeybeast“iz Segedina i „Štikle i vikleri“ iz Novog Sada, u subotu.

U Gradskom muzeju otvorena izložba posvećena umetnicima koji su stvarali na bačkotopolskoj koloniji a njihove su slike u posedu Subotičkog muzeja.. U potkrovlju biblioteke „Eržebet Juhas“ otvorena izložba radova i dodeljene nagrade najuspešnijima na konkursu Bačka Topola u detaljima.

Svečana sednica SO Bačka Topola održana je u petak , kada su najzaslužnijim pojedincima i oorganizacijama uručene plakete i zahvalnice..Nagrada grada „Pro urbe dodeljena je Zoltanu Namestovskom na predlog Upravnog odbora Lovačkog udruženja „Srndać“.

Oko 30 karnevalskih trupa sa preko 1000 učesnika ulepšalo je grad nastupom u okviru priredbe pod nayivom „Mi smo deca vesla“. Ove godine značajno je učešće dece iz predškolskih ustanova, osnovnih škola i kulturnih centara, kulturno umetničkih društava i dečijih sekcija kako iz Bačke Topole tako i iz zemlje i inostranstva.Manifestacija je okončana spektakularnim vatrometom u centru grada.

You May Also Like

More From Author

23Comments

Add yours

+ Leave a Comment