BAČKOTOPOLSKOJ POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI POKRAJINSKI NOVAC ZA OPREMANJE

Estimated read time 2 min read

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, potpisao je danas ugovore sa direktorima sedam srednjih poljoprivrednih škola iz Vojvodine, koje su ostvarili pravo na sredstva u okviru konkursa resornog sekretarijata, namenjenog njihovom opremenju i unapređivanju praktične nastave.

Radojević je istakao da je reč o ugovorima, čija je ukupna vrednost skoro 8,2 miliona dinara, što će doprineti osavremenjavanju nastavnog procesa, a u skladu sa onim što su ove škole iskazale za svoje prioritete. Osim nabavke sistema za navodnjavanje, bespovratna sredstva su dodeljena i za protivgradne mreže, opremanje stočarskih farmi, i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Sredstva su dobili svih sedam srednjih poljoprivrednih škola, koje su konkurisale, iz Pančeva, Vršca, Futoga, Zrenjanina, Sombora, Bačke Topole i Rume.

„Mogu da konstatujem da poljoprivredne škole u Vojvodini na najbolji mogući način imlementiraju teoriju u praksu, i kada je reč ovim srednjim školama možemo govoriti o dualnom obrazovanju. Cilj je svakako da sa ovim investicijama utičemo da se u ovim srednjim školama podignu kapaciteti, da njihov rad bude što efikasniji, i da se unapredi praktična nastava“, izjavio je predstavnicima medija mr Vuk Radojević nakon potpisivanja ugovora sa korisnicima ovih sredstava. Resorni sekretar je, ujedno, inicirao danas da aktiv direktora srednjih poljoprivrednih škola iz naše pokrajine napravi predlog zajedničkih prioritetnih potreba, kako bi Sekretarijat sačinio koncept u cilju što bolje pripreme za narednu budzetsku godinu. Radojević je najavio da će ovakav način rada postati praksa.

Direktori vojvođanskih poljoprivrednih škola istakli su važnost ovakvih ugovora, koji njihovim đacima donose velike benefite, jer je reč o stručnim školama, koje imaju tradiciju i gde se uči život na delu. Ovi đaci, nakon školovanja, uglavnom svi nađu posao, jer su, po rečima svojih profesora, dobro obučeni za svoju struku.

 

You May Also Like

More From Author

32Comments

Add yours
  1. 15
    lsm99

    … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: btpublicnews.co.rs/2016/09/backotopolskoj-poljoprivrednoj-skoli-pokrajinski-novac-za-opremanje/ […]

+ Leave a Comment