ULTRAZVUČNI KOLOR DOPLER BAČKOTOPOLČANIMA

Estimated read time 2 min read

Zamenik direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Oto Nađ i predsednik opštine Bačka Topola Kišlinder Gabor, posetili su Dom zdravlja „Dr Hadži Janoš“ u Bačkoj Topoli koji je zahvaljujući sredstvima obezbeđenim na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja, kupio novi ginekološki ultrazvučni kolor dopler aparat.

Zamenik direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Oto Nađ istakao je značaj ovog savremenog ginekološkog ultrazvuka za Odeljenje za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja u Bačkoj Topoli.
„Uprava za kapitalna ulaganja, zajedno sa Pokrajinskom vladom, nastavlja da brine o zdravstvenim institucijama u Vojvodini, obezbeđujući sredstva za nabavku savremenih medicinskih aparata, u ovom slučaju ultarzvučnog kolor doplera za potrebe ginekološkog odeljenja .“ rekao je ovom prilikom Oto Nađ.

Novim ultrazvukom sa abdominalnom, lineranom i ginekološkog sondom, vrednosti  4.406.953,00 dinara, pružiće se adekvatniji tretman pacijentkinjama, ali i postići efikasniji i kvalitetniji rad Odeljenja za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja u Bačkoj Topoli.

Ulažući u primarnu zdravstvenu zaštitu preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada svim građankama i građanima obezbeđuje jednake uslove za lečenje i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, doprinoseći na taj način kako jačanju svesti građana o prevenciji bolesti, tako i uspešnijem lečenju obolelih pacijenata u manjim vojvođanskim mestima.

Ginekolog akušer dr Peter Červenak je ukazao da je , u odnosu na  prethodni uredjaj, novi aparat lakši za korištenje. Kao nedostak je naveo nemogućnost 3D pregleda. Medjutim , pokrenuta je peticija, koju su svojim potpisom podržale buduće majke , kako bi se preko sponzora nabavio potreban softver i sonda za 3D tehniku.

 

You May Also Like

More From Author

23Comments

Add yours

+ Leave a Comment