“TGM TOPOLANA”TUŽBE NEPLATIŠAMA, “KOMGRAD” GREJANJE

Estimated read time 2 min read

Odbornici Skupštine opštine Bačka Topola usvojili su odluku o načinu i snabdevanju toplotnom energijom, prema kojoj se Javno preduzeće „Komgrad” iz Bačke Topole obavezuje da proizvodi i distribuira toplotnu energiju u opštini, za šta su uoči grejne sezone najviše zainteresovani stanari u stambenim zgradama u centru grada.

Na daljinsko grejanje u užem centru priključeno je oko 400 stanova, a novom odlukom uređeni su uslovi distribucije toplotne energije, kontinuitet u snabdevanju toplotnom energijom, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti, ali i obaveze korisnika i uslovi plaćanja, takođe i vršenje nadzora. Iako je bilo predloga da se zbog pripremnih radnji koje je neophodno obaviti, zvanični početak grejne sezone pomeri sa 15. oktobra na 1. novembar, odbornici Skupštine opštine ostali su pri opredeljenju da početak grejne sezone bude sredina tekućeg meseca. Odlučeno je da JP „Komgrad” čiji je lokalna samouprava osnivač, hitno obavi neophodne pripreme, kako bi se za oko 1.500 stanara u stambenim zgradama obezbedili topli radijatori.Isto tako odbijen je predlog da se merenje isporuke toplotne energije vrši preko kalorimetara, uz objašnjenje , da je za postavljanje potrebno vreme te da u susednim opštinama ima mnogo sudskih sporova oko ovakvog načina merenja.

Prethodnih godina uoči početka grejne sezone bilo je velikih problema i neizvesnosti. Tako je pretprošle godine grejanje počelo 22. novembra, a pošto je JP „Subtička toplana” lane odustala od obavljanja ove delatnosti, radijatori su bili topli tek početkom decembra, pošto je za ovu delatnost angažovano „TMG Toplana” d.o.o. iz Batočine.

Korisnici daljinskog grejanja koje se obezbeđuje iz dve kotlarnica na gas i mazut prethodnih sezona nisu bili zadovoljni kvalitetom grejanja, takođe i visokim računima. Od onih korisnika koji nisu redovno izmirili račune za isporuku toplotne energije „TMG Toplana” iz Batočine je preduzela mere za naplatu potraživanja preko javnih izvršitelja.

You May Also Like

More From Author

30Comments

Add yours

+ Leave a Comment