U SPORTSKOJ HALI “DOSITEJ OBRADOVIĆ” PONOVO SPORTISTI

Estimated read time 3 min read

Sportsku salu srednje škole, „Dositej Obradović“, koja je rekonstrisana , svečano su otvorili učenici ove škole, prvim časom fizičkog vaspitanja, nakon što su čelnici opštine Bačka Topola, pozdravili djake i goste izražavajući zadovoljstvo, što je rešen dugogodinji problem, nedostatka odgovarajućeg prostora za učeničke i sportske aktivnosti.Predsednik opštine Gabor Kišlinder, naglasio je , da je veoma važno, što su uspeli da realizuju jedan ovakav poduhvat, na intervenciju opštine i reše gorući problem za normalan rad vaspitno obrazovnog procesa.

„Nastava se do sada odvijala, na rukomatnom terenu pored sale, sali „Čaki Lajoša“ i u učionicama. Sve to je bila prinuda jer sala nije bila funkcionalna. Nije bila bezbedna za naše učenike. Sada je u potpunosti privedena funkciji. Učenici su ponovo svoji na svome i krećemo sa radom na pravi način, sa dobrim kadrovima i dobrim učenicima. Postavljena je nova podna obloga, koja je bezbedna, za učenike i što je najvažnije, rešen je problem podzemnih voda, koje su bile glavni uzrok stradanja podnih obloga. „-kaže, direktor Veselin Martinović.

Radovan Gardašević, profesor fizičkog vaspitanja, objašnjava, da je to poduhvat koji će omogučiti kvalitetnije izvodjenje nastave, te da ulog, u salu, „Dositej Obradović“ od 12 miliona i još 5 miliona u salu „Čaki Lajoš“ , najlepši primer, koji objašnjava, da se uz dobru volju mogu rešavati problemi , koji traju godinama.Gardaševič kaže da su najviše na dobitku učenici i sportisti.

„Naš posao je da omogućimo uslove da naši sportisti i učenici , mogu dati, maksimalan potencijal. Otuda istrajavanje na ovom projektu i još nekoliko, koji slede. Samo tako će iz Bačke Topole i dalje u svet ići talenti poput Dušana Tadića, Nikole Žigića, Mladjana Šilobada. Svi oni su svoje prve sportske korake načinili u našim salama i na našim sportskim terenima. Zato planitramo da tartanom presvučemo teren ovde pored sporske hale i još dva pored škola „Nikola Tesla „ i „Čaki Lajoš“. -veli Milan Janus , član opštinskog veća, zaduženog za sport.

„U narednom periodu, sledi nam zahvat, na rekonstrukciji sportske sale Poljoprivredne škole ,škole u Staroj Moravici i nekoliko vanjskih terena, kako bi postali potpuno funkcionalni ia u službi škola i u službi sporta. Ništa manje nije važno ni održavanje postojećih objekata, pa će se i u tu namenu deo budžetskog novca potrošiti. Namera nam je da udružimo sredstva sa Mesnim zajednicamna jer čemo na taj način moći više uraditi. Posebno ćemo pažnju pokloniti zameni prozora i izolaciji, kako se ne bi novac za energente uludo trošio. Naše računice pokazuju, da ćemo tako, postići velike uštede.“- ističe Gabor Kišlinder.

You May Also Like

More From Author

23Comments

Add yours
  1. 1
    sbo

    … [Trackback]

    […] Here you can find 63687 additional Information on that Topic: btpublicnews.co.rs/2016/11/u-sportskoj-hali-dositej-obradovic-ponovo-sportisti/ […]

+ Leave a Comment