ZIMA STIŽE, PODGREVA SE CENTAR BAČKE TOPOLE

Estimated read time 3 min read

Najzad je sve spremno za početak grejne sezone za korisnike daljinskog grejanja iz dve kotlarnice u centru Bačke Topole. Posle obavljenog probnog grejanja kotlarnice na gas u Vidovdanskoj, iz JP „Komgrad” su korisnicima najavili da će se za drugu kotlarnicu na mazut u Dunavskoj ulici, punjenje i kontrola toplovoda zvršiti do početka novembra.

Odlukom odbornika Skupštine opštine Bačka Topola donetom 6. oktobra, ovdašnje JP „Komgrad” je obavezano da proizvodi i distribuira toplotnu energiju u opštini, za šta je uoči grejne sezone najviše bilo zainteresovano oko 400 vlasnika stanova u zgradama u užem centru grada. Tada je insistirano da „Komgrad” po hitnom postupku sve neophodne pripreme obavi što pre i grejna sezona otpočne 15.oktobra, što ipak nije moglo da se postigne i pored želje da se što pre gradjanima izadje u susret.

Ipak, imajući u vidu da je problematika daljinskog grejanja u Bačkoj Topoli prisutna više godina, pomak je da će radijatori biti topli mesec dana ranije nego lane. Izvršen je remont kotlarnice na gas u Vidovdanskoj ulici, a „Komgrad” je preuzeo i elaborat o ispitivanju gasnih pumpi, regulacione opreme, bezbednosnih uređaja, unutrašnje gasne i električnih instalacija.

U pripremama za početak grejne sezone JP „Komgrad” je zaključio ugovor sa isporučiocem zemnog gasa „Rodgasom” iz Bačke Topole, izmirene su obaveze za struju i u kotlarnici priključena struja, a izvršeno je i probno grejanje. Takođe, urađena je dopuna toplovoda i kontrola podstanica.

Za sve korisnike daljinskog grejanja iz kotlarnice na mazut u Dunavskoj ulici 2, u ranijem periodu je ispuštena voda, pa su vlasnici, zakupci stanova i poslovnih prostorija zamoljeni da ukoliko nisu sredili svoje unutrašnje toplotne instalacije uređaje i opremu, da to učine ovih dana.

Stanarima i korisnicima poslovnog prostora da u to vreme budu kod kuće, kako bi se izbegli eventualni problemi.

U odnosu na prethodne dve sezone, kada su se korisnici daljinskog grejanja suočavali sa velikom neizvesnošću, ne samo sa početkom grejne sezone već i u pogledu proizvođača i distributera toplotne energije, sada je kompletnu problematiku lokalna samouprava ponovo „smestila” u JP „Komgrad”. Prošle sezone kada je posle dosta natezanja za rešavanje problematike angažovano preduzeće „TMG Toplana” iz Batočine grejanje je otpočelo početkom decembra, dok je pretprošle kada je sistem daljinskog grejanja u Bačkoj Topoli bio poveren JP „Subotička toplana” to bilo u poslednjoj nedelji novembra.

You May Also Like

More From Author

24Comments

Add yours

+ Leave a Comment