Loading

wait a moment

BAČKOTOPOLSKA AKADEMIJA PO “RECEPTU” FUDBALSKE PUŠKAŠ AKADEMIJE

Fudbalski klub „TSC“ iz Bačke Topole, obratio se opštini, pismom namera o izgradnji sportskog kompleksa odnosno fudbalske akademije, koja bi imala, 4 fudbalska igrališta , objekat za smeštaj polaznika i pratećih sadržaja, da stvore bolje uslove za razvoj fudbala. Da bi to bilo realizovano, neophodno je bilo zemljište, koje je obezdjeno , nakon odluke, odbornika Skupštine opštine, o prodaji 5,5 hektara zemljišta, u vlasništvu ove komune.

Janoš Žemberi, je objasnio, da fudbalski klub ima nameru da uloži značajna sredstva , u početku oko 2 miliona evra, kako bi se izgradio jedan od većih trening centara, za mlade, u regionu te da će istovremeno , deo Bačke Topole na izlazu,prema Subotici, oplemeniti, pretvoriti u zelenu oazu. Istovremeno je naglasio, da je „TSC“, spreman da zemljište plati po tržišnim uslovima, s tim da im se omoguće uslovi za izgradnju.

U obrazloženju Opštinskog veća, piše da je u interesu lokalne samouprave, da proda zemljište, na taj način dopuni novcem budžet. Smatraju, da će izgradnja objekata imati višestruku korist za opštinu i gradjane.

Sportska akademija će se raditi po „receptu“, u saradnji, sa Akademijom „ Ferenc Puškaš“ iz Madjarske, koja je osnovana na inicijativu Vlade ove države. Medju dvanaestoricom osnivača nalazi se i aktuelni premijer Madjarske Viktor Orban.

Prvi fudbalski klub u Bačkoj Topoli formiran je 1912. godine a zvanično postoji od 1913. godine pod imenom „Topolski Sportski Club” (TSC).
Prvi takozvani sponzor kluba bio je mesar Beer Karoly, koji je i prvi doneo loptu u grad.
Klub je gradski, a generalni sponzor kluba je kompanija „SAT-TRAKT” DOO. iz Bačke Topole. Predsednik kluba je Janoš Žemberi a sportski direktor , Sabolč Palađi.

2 thoughts on “BAČKOTOPOLSKA AKADEMIJA PO “RECEPTU” FUDBALSKE PUŠKAŠ AKADEMIJE

  1. Pingback: relx
  2. Pingback: cvv fullz good

Leave a Reply