FONDACIJA- TIJANA JURIĆ, PREVENTIVA, ZA BOLJU BEZBEDNOST DECE

Estimated read time 2 min read

Fondacija Tijana Jurić organizovala je predavanje u Osnovnoj školi „Čaki Lajoš“ u Bačkoj Topoli. Pridružili su se i predavaći Centra za sigurniji internet i osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Hrvatskoj , Tomislav Ramljak. Iskustva iz prakse pratili su prosvetni radnici, policija, predstavnici opštine i mnogi drugi zainteresovani za preventivno delovanje i edukaciju, kojom će poboljšati bezbednost dece.

Fondacija „Tijana Jurić“ osnovana je 2. juna 2015. godine u Subotici .Prvi korak u započetoj borbi za veću bezbednost ostvaren je u julu iste godine izmenom Zakona o policiji, nazvanom „Tijanin zakon“. Od osnivanja, fondacija je pokrenula nekoliko edukativnih projekata koji se sprovode tokom cele školske godine, širom Srbije:

  • „Tijana klik“ – edukacija učenika osnovnih škola, roditelja i prosvetnih radnika o bezbednoj upotrebi interneta

  • „Stop trgovini ljudima“ – edukacija učenika srednjih škola o svim vidovima trgovine ljudima

  • Tribina o bezbednosti dece – o pedofiliji, trgovini ljudima, zloupotrebi interneta i sektama

  • „Nasilje nema opravdanje“ – predstava autora Zijaha Sokolovića za učenika osnovnih škola

  • Kurs samoodbrane za žene i decu

Fondacija je, čuvajući uspomenu na Tijanin talenat za pevanje i muziku, osnovala jedinstveni festival za takmičenje dece u etno pevanju – Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“. Oficijelni slogan ovog festivala glasi „kulturom protiv nasilja“, sa krajnjim ciljem da deca ostanu bezbedna.

Humanitarnim akcijama, fondacija širi solidarnost među ljudima i decom i podseća da su humanost i dobrota neiscrpni resursi.

Posebno važan zadatak fondacije jeste dostojanstveno čuvanje uspomene na Tijanu, njeno ime, lik i sve ono čime nas je zadužila.

You May Also Like

More From Author

18Comments

Add yours

+ Leave a Comment