BAČKA TOPOLA – KANCELARIJA ZA MLADE, U POVOJU, NAKON OSAM GODINA, NERADA

Estimated read time 3 min read

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Dragan Milić, posetio je danas opštinu Bačka Topola, sa predsednikom opštine Gaborom Kišlinderom, članom opštinskog veća za sport Milanom Janusom, razgovarao o razvoju omladinske politike i sporta. Posebna tema radnog sastanka, bila je, otvaranje kancelarije za mlade u koju će se ulagati i koja predstavlja prioritet i za pokrajinski sekretarijat i za lokalnu samoupravu.

Milić i rukovodstvo opštine zaključili su da će se saradnja između Sekretarijata i opštine sigurno podići na viši nivo u narednom periodu.

Kancelarija za mlade u Bačkoj Topoli ne funkcioniše od 2008. godine. Pokrajinskim budžetom za 2017. godinu predvideli smo pokretanje , mesta za okupljanje mladih, u desetak opština, medji njima, najverovatnije i u Bačkoj Topoli. Naišli smo na susretno razmišljanje sa rukovodstvom bačkotopolske opštine da se obezbedi prostor, i opremi, kako bi načinili mesto , ne samo okupljanja, već i za sticanja novih znanja. Sve sa ciljem da mladi osete da pripadaju opštini, državi, da imaju mesto na kojem će stvarati samosvest da je budućnost u ostanku u zemlji a ne u odlasku u inostranstvo, već po završetku srednje škole.“.-rekao je Dragan Milić.

Milić je, pohvalio, ovom prilikom dobro funkcionisanje sporta u opštini Bačka Topola, rekavši da je Pokrajinski sekretarijat za sport od 2012. do 2016. godine izdvojio 11 miliona dinara za unapredjenje sporta na teritoriji ove severno-bačke opštine. Istakao je da će to činiti i dalje uskladjeno sa potrebama 45. opština na teritoriji Vojvodine.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, istakao je da Bačka Topola ima kapacitet da u budućnosti bude dobar partner Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu u realizaciji projekata koji će doprineti unapređenju sporta i položaja mladih.

Iz opštine Bačka Topola, veliki broj omladinaca, traži bolji život u zemaljama Evrope. Mi želimo bolju Bačku Topolu koja će omladini pružiti mogućnosti da rade i zarade. Otvaranje malih preduzeća, jeste dobar put da se zaustavi odliv, zato velike nade polažemo u kancelariju za mlade. Da bude mesto na kome će se osetiti kao svoj na svome, gde će moći planirati, Na kraju i ostvarivati svoje zamisli.“- kaže Milan Janus , član opštinskog veća zaddužen ya sport i omladinu.

Poseta Bačkoj Topoli još jedna je u nizu poseta opštinama i gradovima u AP Vojvodini koje resorni sekretarijat realizuje ovih dana. Cilj je da se sagleda stanje u oblasti sporta i omladinske politike, kako bi se rukovodioci lokalnih samouprava podstakli na to da u svojim sredinama aktivnije rade na unapređenju stanja u tim oblastima.

You May Also Like

More From Author

28Comments

Add yours
  1. 1
    sportsbet

    … [Trackback]

    […] There you will find 29564 additional Information on that Topic: btpublicnews.co.rs/2016/12/backa-topola-kancelarija-za-mlade-u-povoju-nakon-osam-godina-nerada/ […]

+ Leave a Comment