Loading

wait a moment

POKRAJINSKA VLADA – PODRŠKA PROJEKTIMA BAČKE TOPOLE

Šest vojvođanskih opština dobilo je sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata na svojim teritorijama,medju njima i Bačka Topola,  a pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je danas u Pokrajinskoj vladi ugovore o prenosu sredstava predstavnicima tih lokalnih samouprava.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj opredeljeno je ukupno 2.913.000,00 dinara, a ta sredstva biće usmerena opštinama Inđija, Titel, Bač, Bačka Topola, Apatin i Bela Crkva. U Inđiji će biti započeta priprema projekta za ulaganja u industrijsku zonu, u opštini Titel će se u Šajkašu finansirati projekat za izgradnju prve faze kanalizacione mreže sa kućnim priključcima, u Baču će se u naselju Selenča raditi na građevinskoj dozvoli za crpnu stanicu fekalne kanalizacije, dok će se u Bačkoj Topoli pripremati građevinska dozvola za biciklističku stazu na Čantavirskom putu, u Apatinu dozvola za rekonstrukciju saobraćajnice a u Beloj Crkvi dokumentacija projekta izgradnje kanalizacione mreže u industrijskom parku.

Prema rečima sekretara Grbića, podrška projektima planiranja i izgradnje je novina među merama podrške lokalnim samoupravama. „Podsticaj za izradu projektno tehničke dokumentacije za razvoj infrastrukuture izuzetno je važan, imajući pre svega u vidu značaj infrastrukturnih objekata za same jedinice lokalne samouprave, kao i njihov značaj za potencijalne investitore, razvoj privrede i boljitak u svakoj opštini“, naglasio je Grbić.

Sredstva za ovaj konkurs, posvećen podršci projektima planiranja i izgradnje, obezbeđena su rebalansom budzeta za 2016. godinu, dok se u budzetu za 2017. godinu predviđa povećanje sredstava za ovakve konkurse.

 

5 thoughts on “POKRAJINSKA VLADA – PODRŠKA PROJEKTIMA BAČKE TOPOLE

  1. Pingback: dried shrooms
  2. Pingback: sbo
  3. Pingback: kardinal stick
  4. Pingback: slot999

Leave a Reply