BAČKA TOPOLA – SPORTISTIMA 14 MILIONA DINARA

Estimated read time 2 min read

 

Predsednik opštine Bačka Topola , Gabor Kišlinder, potpisao je danas ugovore, o dodatnom finansiranju, sa predstavnicima sportskih organizacija, koji su na sportskim borilištima – učestvovali na zvaničnim takmičenjima, na svim nivoima nadmetanja u Srbiji i inostranstvu. Ove godine potisana su 44 ugovora o sufinansiranju, iz budžeta opštine, vrednosti 14 miliona dinara.

Predsednik Kišlinder rekao je , da je podrška sportistima čast o baveza, zato što put ka rezultaima nije jednostavan, zahteva mnogo sistematičnog rada, često pun odricanja, da je to posebna misija u društvu jer svaki učesnik, ponaosob, kreće u sport sa odlukom da bude dobar uzor i da uvek daje sve najbolje od sebe.

Ove godine, dodelili smo 12 miliona dinara sportskim klubovima i udruženjima, po odluci Komisije za sport. Za sportske manifestacije pride 2 miliona dinara ali je podeljeno 1,75 miliona dinara a 250.000, 00 dinara smo ostavili za rezervu da bi mogli intervenisati ukoliko se tokom godine pojavi neka manifestacija, koja je vredna pažnje a sada nije uzeta u obzir. Svesni smo činjenice da bi za sport trebalo više izdvajati ali ove godine toliko smo imali prostora u budžetu.“- kaže Gabor Kišlinder.

Minule ali početkom ove godine, sportisti opštine su se dokazali. Seniori, juniori i mlađi seniori osvajali su medalje su širom Srbije i sveta u brojnim sportskim disciplinama: fudbalu, košarci, dizanju tegova, karateu, stonom tenisu, kuglanju…Ovi uspesi su dokaz da je sport u Bačkoj Topoli rudnik dobrih rezultata, a mi, u opštini ćemo se truditi da i u budućnosti bude tako, uz našu novčanu pomoć“, rekao je Milan Janus, član opštinskog veća za sport.

Direktor fudbalskog kluba TSC , Sabolč Paladji, iskazao je zahvalu , što danas, opština Bačka Topola na ovaj način pomaže sport u celini i uopšte , položaj mladih te da je kao i do sada, politika opštine, da posmatra mlade kao resurs, a ne kao problem i da je zato na sportistima da rezulatima potvrde budžetsku podršku.

You May Also Like

More From Author

31Comments

Add yours

+ Leave a Comment