POKRAJINSKA VLADA, FINANSIRA ENERGETSKU EFIKASNOST, USTANOVA

Estimated read time 2 min read

BAČKA TOPOLA  – U okviru radne posete, opštini Bačka Topola, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, gradjevinarstvo i saobraćaj mr Vladimir Prebiračević, sastao se se sa predsednikom opštine, Bačka Topola, Gaborom Kišlinderom i članovima opštinskog veća sa kojima je razgovarao o programima i merama podrške Sekretarijata, namenjenim lokalnim samoupravama, planovima, te o mogućnostima za unapređenje saradnje u ovoj godini. Prebiračević je ovom prilikom posetio i PU „Bambi“ i Gimnaziju i Ekonomsku školu „Dositej Obradović“.

Marina Popović, zamenik predsednika opštine , član opštinskog veća za obrazovanje, tom prilikom je istakla značaj današnje posete i susreta, jer predstavlja priliku,  da se sa Pokrajinskom vladom , odnosno Sekretarijatom za energetiku, pronadju zajednički programi, za obezbedjenje energetske efikasnosti, posebno u predškolskim ustanovama i školama, za koje se iz budžet opštine izdvaja novac.

Marina Popović je izrazila nadu i ubedjenje, da će, saradnjom , koja je i ovaj put bila očigledna, u narednom periodu biti realizovani vredni projkti a da će rezultati napornog rada i zalaganja biti vidljivi u narednim godinama.

.Krajem prošle godina, zahvaljujući dobroj saradnji, „Bambi“ iz Bačke Topole, bio je medju deset dobitnika, ugovora o bespovratnim sredstavima, koj su ovo pravo ostvarili na konkursima Sekretarijata, namenjenih realizaciji projekata u oblasti obnovljivih izvora energije. Ukupna vrednost ovih ugovora iznosi nešto više od 27 miliona dinara.

„Ovim projektima postižemo nekoliko efekata, a jedna od bitnih činjenica jeste i da je reč o realizaciji projekata u javnim ustanovama, poput vrtića, obrazovnih i zdravstvenih ustanova. Na ovaj način rasterećujemo budzet i oslobađaju se sredstva za druge namene“, tom prilikom , naglasio je Nenad Grbić, pokrajinski sekretar.

Zahvaljujući ovo projektu u „Bambi“ će biti ugradjeni solarni kolektori , koji će zagrevati vodu , u rezervoaru kapaciteta 1500 litara, što če obezbediti toplu vodu deci u toaletima ali i kuhinji, koja radi u ovoj ustanovi. Projekat je vredan 1,5 miliona dinara, 1,1 je dobijen po osnovu konkursa a 400.000,oo je obezbedila opština. Pratimo dogadjanja, pa nam je naredna meta, konkurs za izradu tehničke doumentacije za potrebe ustanova srednjeg i osnovnog obrazovanja. Na ovaj način i uz pomoć opštine nameravamo unaprediti rad i boravak u našim školskim i predškolskim usanovama.“- kaže Marina Popović.

You May Also Like

More From Author

16Comments

Add yours

+ Leave a Comment