KAD MERA KATASTROFE NA ANTARKTIKU POSTANE BAČKA TOPOLA

Estimated read time 2 min read

Prema RTS-u, koji je izvor informacije, od Aantartika će se dovojiti santa velika kao osam Bačkih Topola.

Satelitski snimci Evropske agencije za istraživanje svemira potvrđuju da će se „bez presedana dogoditi najveća katastrofa“, jer će se odvajanjem sante ogromnih razmera potpuno izmeniti postojeći oblik Antarktika, navodi se u tekstu ali bez obrazloženja zašto je baš Bačka Topola, odredjena za meru, ove katastrofe.

Evropska agencija za istraživanje svemira (ESA) objavila je neverovatan snimak u kojem se jasno vidi ogromna pukotina na Antarktiku. Snimak je napravio veliku pometnju među naučnicima.

Evo kako glasi autentična informacija , „ogromno parče leda, koje preti da se odvoji i potone u okean, 80 puta je veće od Menhetna (to jest osam puta veće od površine opštine Bačka Topola)”.

To bi bez presedana bila ogromna katastrofa, jer bi odlamanje sante potpuno izmenilo postojeći oblik Antarktika.

Serija fotografija koju je snimila Evropska agencija za istraživanje svemira pokazuje da se santa drži na površini graničnog grebena Larsen Ce (Larsen C) i da se procep otvorio sa zapadne strane.

U odnosu na početak godine, pukotina je veća već 20 kilometara, što je veoma uznemirilo istraživače.

ESA je navela da još nije poznato kada će doći do potpunog odlamanja te sante, ali da bi svakako bila najveći komad leda koji se odvojio u poznatoj istoriji.

Ta agencija je grafičkim prikazom istakla koliko se pukotina proširila od 2010. godine.

You May Also Like

More From Author

33Comments

Add yours

+ Leave a Comment