BAČKA TOPOLA – PRIORITET, SMANJENJE BROJA NEZAPOSLENIH

Estimated read time 2 min read

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i pomoćnik sekretara Šandor Egereši posetili su Opštinu Bačka Topola, gde su sa predsednikom Opštine Gaborom Kišlinderom i njegovim saradnicima razgovarali o lokalnom ekonomskom razvoju, pripremi projekata, realizaciji postojećih i drugim temama.

“Lokalne samouprave moraju da se okrenu eksternim izvorima finansiranja iz evropskih fondova, i da ulažu u razvojne projekte, a Pokrajinska vlada će im u tome pružiti podršku. Razvoj se dešava na lokalnom nivou, te predstavnici lokalnih samouprava moraju da rade na efikasnosti i efektivnosti“, rekao je pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić.

Naglasio je Bjelić, da je osnovni prioritet u radu pokrajinske Vlade smanjenje broja nezaposlenih pa samim tim i podrška programima koji će u sebi imati, za vodilju, otvaranje novih radnih mesta te da će mobilnost na ostvarenju ovog plana biti podignuta ma najviši nivo, na dnevnu komunikaciju s lokalnim samoupravama. Ukazao je, da će akcenat biti na 19. opština, koje spadaju u red, treće i četvrte kategorije po nerazvijenosti.Prema njegovim rečima, neophodna je čvršća horizontalna povezanost na lokalnom nivou, između lokalnih aktera, odnosno lokalnih samouprava, privrednih subjekata, malih i srednjih preduzeća, kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i poljoprivrednika., da se Bačka Topola izdvaja kao primer gde je upravo obrnuta situacija naročito kada je u pitanju Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, koja jedna od onih koje dobro funkcionišu.

Predsednik opštine Bačka Topola , Gabor Kišlinder, se zahvalio na podršci koju pruža resorni sekretarijat i izrazio uverenje da će Opština odgovoriti na sve izazove koji su postavljeni pred ovu lokalnu samoupravu, te da su u susret očekivanjim ali i dosadačnjem iskustvu u budžetu planirana sredstva za pokretanje i izradu projekata, što je uslov da se može krenuti u investiranje.

Današnji razgovor je potvrda poboljšanja saradnje, sa višim nivoima vlasti, što je uslov da se uz opštinska budžetska sredstva može računati i na novac pokrajinske Vlade. Imamo razumevanje za velike potrebe i u drugim opštinama ali računamo da u ravnomernom razvoju uvek ima mesta i za Bačku Topolu.“- rekao je Gabor Kišlinder.

You May Also Like

More From Author

20Comments

Add yours

+ Leave a Comment