OBNOVLJENA SPORTSKA SALA OŠ “ČAKI LAJOŠ”

Estimated read time 2 min read

 

Nemanja Simović, poverenik Srpske napredne stranke , za Bačku Topolu i član opštinskog veća ,za sport i omladinu Milan Janus, predsednik Skupštine opštine  Saša Srdić,   posetili su Osnovnu školu “Čaki Lajoš” , u kojoj su završeni radovi na renoviranju fiskulturne sale i u potpunosti obnovljena oprema namenjena konfornijem ugodjaju gledalaca, zamenom starih, novim sedištima.

Tokom kampanje , jedno od naših obećanja je bilo I da ćemo postaviti nove plastične stolice u sportskoj hali osnovne škole”Čaki Lajoš”. Stare stolice koje danas uklanjamo su postavljene još davne 1987. godine. Nove stolice su sa naslonom I značajno povećavaju konfor za posetioce. Stare stolice ćemo postaviti na tribine kod sportrskog terena kod gimnazije , ali tek nakon što zamenimo dotrajalu drvenu podlogu na tribinama.” -kaže Milan Janus

U okviru programa razvoja sporta u AP Vojvodini, jedan od prioriteta je razvoj i obnova sportske infrastrukture, kako bi se što više dece uključilo u sistem sporta. Zadovoljstvo je videti još jedan uspešno realizovan projekat, pre svega na radost svih učenika, a Bačka Topola je deo pozitivne strategije u sveobuhvatnom programu razvoja sporta u Bačkoj”, istakao je Nemanja Simović.

Poverenik Simović je naglasio da se izgradnja novih ali i rekonstrukcija postojećih sportskih objekata na teritoriji severnobačkog regiona nastavlja i u 2017. godini.
“Pored rekonstrukcije sportske hale “Čaki Lajoš” i obnove gimnaziske sale, nastojimo da adaptiramo već postojeće objekte kako bi deci približili školski sport, kao i različite trenažne procese u seoskim sredinama”, rekao je Simović.

Osnovna škola “Čaki Lajoš” je najveća škola u poređenju sa ostalim školama na teritoriji bačkotopolske opštine. Danas je pohađa oko 1000 učenika, i ovakva ulaganja su od nemerljivog značaja za učenike”, istakao je Milan Janus i dodao da su u planu novi poslovi, tokom godine zamena prozora i vrata na foskulturnoj sali osnovne škole “Nikola Tesla”, postavljanje tartan podloge na sportskom terenu , kod gimnazije “Dositej Obradović” te da je , ove godine, uvećan budžet opštinskog sporta za 2,5 miliona dinara.

You May Also Like

More From Author

17Comments

Add yours

+ Leave a Comment