MADJARI POKLANJAJU BAČKOJ TOPOLI SPORTSKE TERENE VREDNE 9,5 MILIONA EVRA

 Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će biti poboljšana za novi stadion i savremene prateće objekte Fudbalske Akademije u Bačkoj Topoli, koja se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske u iznosu od 9,5 miliona evra. Kako je saopšteno iz kluba TSC Bačka Topola (nekadašnji AIK), člana srpske lige, kome je namenjena donacija, Akademija će biti prilika da se razvijaju mladi fudbaleri.

Novi stadioni u Bačkoj za dve godine

Novi stadioni u Bačkoj za dve godine

Vlasnik glavnog sponzora TSC Bačka Topola, kompanije SAT-TRAKT i član Izvršnog odbora FSS Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

“Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala, rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine.

U Bačkoj Topoli su ponikli mnogi poznati fudbaleri, poput Zvezdana Terzića, Zlatka Krmpotića, Nikole Žigića, Andrije Kaluđerovića i trenutno najboljeg srpskog igrača Dušana Tadića.

You May Also Like

More From Author

31Comments

Add yours
 1. 16
  vr bbw

  … [Trackback]

  […] There you can find 43148 additional Info to that Topic: btpublicnews.co.rs/2017/03/madjari-poklanjaju-backoj-topoli-sportske-terene-vredne-95-miliona-evra/ […]

 2. 23
  aksara178

  … [Trackback]

  […] There you can find 33476 additional Information to that Topic: btpublicnews.co.rs/2017/03/madjari-poklanjaju-backoj-topoli-sportske-terene-vredne-95-miliona-evra/ […]

+ Leave a Comment