POMOĆ PAMPERSA PORODILIŠTU U BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 3 min read

Beograd, Valjevo, Kraljevo, Aranđelovac, Sombor, Pančevo, Senta, Leskovac Kruševac, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Subotica i Lazarevac prvi su od 20 gradova koji su dobili pomoć zahvaljujući donaciji Pampersa, koji uključujuje nameštaj i pelene za novorođenčad, obeležavajući 11 godina partnerstva između Pampersa I UNICEF-a kroz kampanju 1 pakovanje = 1 vakcina.

Ostalih 6 gradova, Bačka Topola, Vrbas, Niš, Kragujevac, Užice i Jagodina, će takođe dobiti dragocenu pomoć u narednim danima. Zahvaljujući ovoj kampanji, porodilišta u 20 navedenih gradova, imaće bolje uslove za mame i bebe u njihovom najnežnijem periodu.

Ovih 20 gradova izbralo je 24 867 građana Srbije koji su glasali na zvaničnoj fejsbuk stranici Pampersa u decembru prošle godine. Pampers želi da se zahvali svima koji su glasali i tako pomogli da se izaberu porodilišta kojima je bila potrebna pomoć.

Ove godine Pampers i UNICEF slave 11 godina partnerstva sa kampanjom 1 pakovanje = 1 vakcina. Pokazali smo u ovom period da zajedno možemo da poboljšamo život majki i dece širom sveta.

U cilju naše zahvalnosti svim roditeljima koji su podržali kampanju, Pampers će pomoći porodilištima u 20 gradova Srbije, dajući im nameštaj i pelene za bebe. Ovim koracima Pampers nastavlja da pomaže u nezi beba od prvog dana njihovog života.

Na zvaničnoj Pampers fejsbuk stranici, svako je mogao da glasa za gradove u Srbiji gde će se porodilišta renovirati. Svaki glas predstavlja šansu za uređenje porodilišta. Ovim gestom, ljudi koji su glasali pomogli su majkama i bebama u Srbiji i tako pokazali da svi zajedno možemo da učinimo svet boljim.

Pampers UNICEF 1 pakovanje = 1 vakcina kampanja

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a traje 11 godina i tokom ovih godina tetanus je iskorenjen iz 17 zemalja. Pampers poziva roditelje da im se pridruže u posebnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se tetanus (MNT) uništi svuda gde je i dalje prisutan. Tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim regijama sveta i javlja se kod nehigijenskih porođaja, kao na primer kada se pupčana vrpca seče nesterilizovanim instrumentima. Kada se beba zarazi tu nema pravog leka. MNT se javlja kod 49,000 beba svake godine, što je jednako jednako jednom bebinom životu na svakih 11 minuta. Za 11 godina Pampers i UNICEF partnerstvo ima samo jednu želju: da eliminiše tetanus kod majki i beba svuda u svetu. Zahvaljujući podršci roditelja, odkako je ova kampanja počela, 500 000 beba je spašeno i jedna vakcina dolazi do majki i beba svake sekunde.

 

You May Also Like

More From Author

28Comments

Add yours

+ Leave a Comment