SLAVILA SE I U BAČKOJ TOPOLI POBEDA VUČIĆA, ZA PREDSEDNIKA SRBIJE

Estimated read time 3 min read

Tačno u 22.25 sinoć otvoren je šampanjac u sedištu Srpske napredne stranke, najavljujući obraćanje novog predsednika Srbije Aleksandar Vučića, koji je najpre saopštio da je dobio ogromno poverenje građana Srbije – od 3,7 miliona koji su izašli na birališta, prema procenama njegovog izbornog štaba, za Vučića je glasalo 2.035.000. Vučić je rekao da očekuje i 75 odsto glasova sa Kosova i Metohije i da će nova vlada biti formirana u sledeća dva meseca. Kako je naveo, osvojio je 430.000 glasova više nego svi ostali kandidati zajedno. Slično je bilo  u Bačkoj Topoli.

– Zahvaljujem svim građanima i koalicionim partnerima na podršci koju su nam po ko zna koji put pokazali. U svim  izbornim  ciklusima SNS u Bačkoj Topoli beležila je sve bolje rezultate, a kruna je sinošnja pobeda, izjavio je za medije Nemanja Simović  poverenik SNS-a za opštinu Bačka Topola -. Vredno smo radili, i nastavićemo ovim putem i uz  podršku  gradjana spremno dočekati 2020. godinu.

Simović kaže, da su izbori pokazali u kome smeru zemlja želi da ide i da je Aleksandar Vučić,  pobedio zahvaljući napornom radu u minulom periodu uz podršku opštinskih odbora i naroda iz cele države. Odziv gradjana je bio dobar  u bačkotopolskoj opštini, od 12156 važećih biračkih listića,  56   posto, odnosno 7035 ljudi,   glasalo za je za Aleksandra Vučića.  Na drugom mestu je Saša janković sa 2230 glasova 17,91 posto. Izborni rezultati su potvrda  da je Srbija na pravom putu očuvanja suvereniteta i integriteta, na putu ekonomskog rasta i privrednog prosperiteta, na putu boljeg života građana i međuanrodnog ugleda Srbije, samim tim i opština Bačka Topola sa svim prednostima, Koridora 10,  na kome se nalazi.

Naš posao je da radimo za okruženje u kome živimo, da narod bude zadovoljan i tada smo mi ispunili naš zadatak, poručio je Saša Srdić,  predsednik Skuštine opštine Bačka Topola ,nakon pobede Aleksandra Vučića,i objasnio,   hoćemo da radimo za više radnih mesta, više novca, bolji život i kvalitetniju budućnost, da  deca imaju budućnost u ovoj zemlji, a pobeda je upravo to, pobeda za budućnost Srbije.

Analize rezultata po biračkim mestima pokazuju da svi koalicioni patrtneri nisu ispunili predizborno obećanje. Prema našim saznanjima lokalni SPS,  nije ni učestvovao u obećanoj kampanji, dogovorenoj na višim nivoima vlasti, već se distacirao. Neki to tumače ljutnjom zbog toga jer nisu uključeni u lokalnu vladajuću koaliciju. Po svemu sudeći ni SVM , bar u opštini Bačka Topola, nije uspeo da ubedi svoje biračko telo, da izadje na izbore, i podrži,  većinski Aleksandra Vučića.

You May Also Like

More From Author

15Comments

Add yours
  1. 7
    slot

    … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: btpublicnews.co.rs/2017/04/slavila-se-i-u-backoj-topoli-pobeda-vucica-za-predsednika-srbije/ […]

+ Leave a Comment