SRUŠENI “VENUS” ČEKA KAMEN TEMELJAC

Estimated read time 2 min read

Nakon  okončanja  postupaka javne nabavke za rušenje, objekta bivšeg Sportsko rekreacionog centra „Venus“, u centru Bačke Topole, i potpisivanja  ugovora sa „Dubravom“ iz Bajmoka , kao izvodjačem radova, počelo je čišćenje terena i ovih dana okončano. Sada je sve spremno da poslovi krenu dalje.

Treća je ovo politička garnitura, sada u koaliciji Savez vojvodjanskih madjara, Srpska napredna stranka, sa partijama koje im daju podršku, koja pokušava da reši problem, propadanja, nekadašnjeg gradjevinskog ponosa grada. Da podsetimo, radi se objektu koji je imao restoran za 220 gostiju,pride terasu za još 150 posetilaca, šestostaznu kuglanu, kuhinju kapaciteta 440 obroka ,olimpiski bazen, tursko kupatilo, teretanu…..

„Venus“ je građen novcem od mesnog samodoprinosa. Otuda su stanovnici Bačke Topole bili posebno osetljivi na propadanje ovog kompleksa. Svi znaju, da je za isti novac podignut banjski centar u Kanjiži, koji danas važi za lidera srpskog banjskog turizma. Sećaju se da je bilo zainteresovanih iz Nemačke, Australije, pa i nekih lokalnih biznismena.

Posao, koji je više od decenije bio nemoguća misija, preuzela je na sebe aktuelna politička garnitura, odlučna, da se u što kraćem roku sruši ono što je ostalo od „Venusa i pripremi teren za gradnju novog objekta.

„Uporedo sa rušenjem starog objekta rediće se na izradi projektne domumentacijeza novi. Aktuelna lokalna samouprava, je stava, da je agonija koja traje godinama, neodrživa. Opravdanja, da gledamo ruševinu u centru grada, nema. Moramo vratiti stari sjaj , u skladu sa mogućnostima, i objektu i parku koji je pod zaštitom države, u kome se nalazi ova ruina a u koju svrhu su obezbeđena sredstva od Republike u visini od 20 miliona dinara.Plan je da krenemo sa gradnjom čim to v reme dozvoli,  i sagradimo objekat slične sadržine koju je imao ali mnogo racionalniji.Predvidjeno je da se postave dva bazena: jedan dimenzija 25×16 metara, a drugi 8×16 metara. Pored većeg bazena bi se postavila manja tribina. Pored toga, izgradio bi se i manji, okrugli bazen koji bi bio napunjen termalnom vodom.Biće još sadržaja ali ideje moramo ostvarivati fazno. Odlučni smo da započeto završimo. – kaže predsednik SO Bačka Topola Saša Srdić.

You May Also Like

More From Author

25Comments

Add yours

+ Leave a Comment