Loading

wait a moment

DEČIJE IGRALIŠTE PO EVROPSKIM STANDARDIMA ZAVRŠENO

 

Na inicijativu gradjana Bačke Topole, koji stanuju u užem centru , lokalna samouprva je odlučila da podigne dečije igralište  u parku iza Dunavske ulice. Nakon konsultacija sa sportskim radnicima, koji su sugerisali da su dečija igrališta jesu mesto okupljanja i igre,a da je to jedna od najznačajnijih aktivnosti tokom rasta i razvoja izdvojena su sredstva iz budžeta opštine i igralište je završeno danas.

Profesor  Milena Krklješ ukazuje na korisnost ovakvih prostora “.  Kroz igru, deca izražavaju različite vrste emotivnih reakcija. Prostori u kojima borave i igraju se deca, imaju veliki uticaj na zdrav emocionalni život i pravilan razvoj, ali i za razvijanje sposobnosti socijalne integracije. Dečje okruženje i savremen tempo života, iziskuju posebnu pažnju u procesu projektovanja, u cilju smanjenja negativnih uticaja i razvijanju što boljih uslova psihofizičkog razvoja i ispoljavanja deteta kao individue u svom okruženju.”

Stručnjaci objašnjavaju da je ovaj multifunkcionalni kompleks osmišljen  da  što više podstakne razvoj brzine, koordinacije, skočnosti, fleksibilnosti i snage kod dece , uz najviši stepen bezbednosti koji propisuju evropski standardi u toj oblasti.

Polemičke tonove , koji su minulih dana, u javnosti Bačke Topole, vodjeni oko  svsishodnosti i ceni ovog objekta u lokalnoj samoupravi smatraju demokratskim pravom, rasprave “na temu” i kažu da je sve transparentno, od početka radova do završetka.

 

13 thoughts on “DEČIJE IGRALIŠTE PO EVROPSKIM STANDARDIMA ZAVRŠENO

  1. Pingback: maxbet
  2. Pingback: sbobet
  3. Pingback: sbo
  4. Pingback: Investment
  5. Pingback: hk expert.45
  6. Pingback: read what he said
  7. Pingback: NKSFB Dave T Bolno

Leave a Reply