Loading

wait a moment

UPOZORENJE DECI, O PLAVOM KITU, U ŠKOLAMA BAČKE TOPOLE

Žrtve su deca koja se u igrici pozivaju na samopovređivanje i samoubistvo. – Ključna uloga roditelja u kontroli dece na internetu

Više desetina dece stradalo je u Rusiji i drugim zemljama zbog video-igrice „Plavi kit” u kojoj se mališani pozivaju na samopovređivanje i samoubistvo.

Ova opasna igrica, kako navode u MUP-u, prisutna je na internetu u mnogim državama, ali kod nas nije zabeležen nijedan slučaj u vezi sa njom. Policija, ipak, poziva sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na društvenim mrežama, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugrožavanja njihove sigurnosti. Tako je u školama Bačke Topole, pre svega osnovnim pa i srednjim. Deca se upozoravaju da ne prihvataju ovu igru , koja poziva na samoubistvo.

„Apelujemo na sve građane da ukoliko se sretnu sa igricom „Plavi kit” na društvenim mrežama u našoj zemlji, odmah to prijave policiji. Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a pojačaće aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave u Srbiji”, navodi se u apelu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Igrica „Plavi kit” potiče iz Rusije, a usmerena je na mlađu populaciju.

U periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni, poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva, navode u policiji.

10 thoughts on “UPOZORENJE DECI, O PLAVOM KITU, U ŠKOLAMA BAČKE TOPOLE

  1. Pingback: buy cc dumps
  2. Pingback: bitcasino giriş
  3. Pingback: 토토세콤
  4. Pingback: 홀덤사이트
  5. Pingback: cannabis delivery
  6. Pingback: wapjig.com

Leave a Reply