ŠKOLA “NIKOLA TESLA” U NOVOM RUHU, OBNAVLJAJU SE I OSTALE OBRAZOVNE USTANOVE

Estimated read time 2 min read

Danas je u prisustvu predstavnika Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, izvođača radova “PMC Inžinjering”, nadzornog organa i naručioca poslova Opštine Bačka Topola izvršena primopredaja izvedenih radova na sanaciji i rekonstrukciji zgrade O.Š. “Nikola Tesla”. Izrada dokumentacije je počela 23. juna 2016. godine , a radovi su započeti 9.juna 2017. godine.
“Nakon 65 kalendarskih dana , dobili smo školu u novom i osveženom ruhu. Prva faza sanacije koštala je 28.000.000 dinara , što je velika pomoć opštini, koja u ovom momentu nema sredstva u budžetu za sanaciju objekata obrazovanja, a što će istovremeno doneti uštedu u sredstvima koja opština izdvaja za grejanje objekata. Da podsetim, novac je dobijen konkursom od Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i opština nije učestvovala svojim sredstvima.
Zgrada je obložena kamenom vunom debljine 20 cm, demit fasadom u novoj modernoj nijansi,PVC stolarijom u svim hodnicima i u tri fiskulturne sale, zamena toaleta na 1. spratu, zamena teraca u delu hodnika koji je propao na 1. spratu, oluci , gromobranska instalacija.”- kaže zamenik predsednika opštine Marina Popović
Ističe da je  naredom periodu pred njom zadatak , da napravim kvalitetan projekat za 2. fazu adaptacije škole koji bi obuhvatio: zamenu krovnog pokrivača, preostalih toaleta, unutrašnje stolarije i podove u učionicama.Takođe, sledi rad na izradi kvalitetne projektno-tehničke dokumentacije, kojom bi konkurisali za sredstva za dalju sanaciju naših škola.
“Danas su potpisana 4 ugovora u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje,propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice. Aplicirali smo na konkurs koji je raspiasan u julu i dobili ukupno 16.500.000 dinara za naše škole.
Poljoprivredna škola će od 4.600.000 koje su joj odobrene, zameniti krovni pokrivač. Škola u Staroj Moravici će vršiti adaptaciju objekta u iznosu od 3.200.000 dinara, dok će škola u Pačiru zameniti dotrajalu spoljašnju i unutrašnju stolariju u iznosu od 3.900.000 dinara.- veli Popović
Objašnjava da bi posebno istakla projekat Predškolske ustanove “Bambi” koji je dobio najviše sredstava među 12 opština koje su poslale svoju dokumentaciju. Projekat smo podelili u dve faze i dobili iznos od 4.800.000 dinara . Od ovih sredstava ćemo zameniti unutrašnju i spoljašnju stolariju na prizemlju zgrade.
U narednom periodu sledi angovanje kako bi nastavila dobru praksu implementaciju projekata u škole , poput projekta za O.Š. “Nikola Tesla” i ostalih školskih i predškolskih ustanova.

You May Also Like

More From Author