BAČKOTOPOLČANI ZA UBICE DECE TRAŽE DOŽIVOTNU KAZNU

Estimated read time 2 min read

BAČKA TOPOLA je jedan od 40 punktova u Srbiji na kojima građani treba da prikupe 30.000 potpisa, kako bi Skupština Srbije izmenila krivični zakon i, umesto 40 godina, ubice dece dobile doživotnu kaznu. Odziv je bio masovan i odgovori konkretni.

“Deca su u pitanju i o deci moramo da razmišljamo. Deca nam ginu na ulici i upravo je to povod. Zato apelujem na građane. Nije gotovo, podržite nas, sada je najvažnije. Molim Vas dođite, dajte nam, taj potpis, izuzetno nam je važan”, objašnjava pokretač peticije, Igor Jurić.

“Moje mišljenje da svi ti koji ubiju dete nemaju pravo na slobodu i da ne mogu da uživaju na slobodi, nego da provedu život zatvoreni . Jer ako nemaju doživotni zatvor, oni će izaći, i moje mišljenje je da će to ponovo uraditi”, kaže jedan od aktivista Ilija Bursać

“Zbog budućnosti sve naše dece. Ne jedan doživotni zatvor već dva doživotna. Kamo sreće da nije ukinuta smrtna kazna”, kaže Maja Pribić.

 Već sada se može reći da će broj potrebnih potpisa biti premašen i da su građani od Subotice do Gračacice dali podršku izmeni zakona.

Na potezu su poslanici.

You May Also Like

More From Author