NOVI SPORTSKI TERENI U “ČAKIJU”, UZ POKRAJINSKU PODRŠKU, OD 2,1 MILION DINARA

Estimated read time 3 min read

Poverenik SNS-a , za Bačku Topolu, Nemanja Simović, najavio je danas  radove na saniranju sportskih terena u Osnovnoj školi “Čaki Lajoš”.  Napomenuo da će biti realizovan veoma bitan projekat, kojim će biti,  stvoreni uslovi ne samo za kvalitetnije obrazovanje, već i za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih, podrškom zdravog načina života koji će na duge staze povoljno da se odrazi na ono što je najvažnije, a to je zdravlje mladih koji su budućnost opštine Bačka Topola.

„ Ruinirani sportski tereni, danas su uz podršku Pokrajinske vlade biće  sanirani, te očekujemo da će to značajno povećati broj zainteresovanih za sport. To nam je svima u opštem interesu, jer će ubuduće da se poboljša kvalitet nastave, doprinećemo razvoju školskog sporta, ali i razvoju sporta u Bačkoj Topoli uopšte“, istakao je u izjavi za “BT PUBLIC NEWS” , Nemanja Simović.

Napomenuo da će biti realizovan veoma bitan projekat, kojim će biti,  stvoreni uslovi ne samo za kvalitetnije obrazovanje, već i za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih, podrškom zdravog načina života koji će na duge staze povoljno da se odrazi na ono što je najvažnije, a to je zdravlje mladih koji su budućnost opštine Bačka Topola.

“Nasa je zelja da se cvrsto drzimo obecanja koje dajemo. Prilikom odrzavanja letnjeg fudbalskog turnira obecali smo da ce se pokraj postojeceg rukometnog izgraditi novi kosarkaski teren sa tribinama i reflektorima. Teren je izgradjen i danas ga koriste kako djaci skole tako i veliki broj rekreativaca. Najavili smo da po zavrsetku tih radova prelazimo u dvoriste os Nikola Tesla gde zelimo takodje izgraditi novi sportski teren. I taj projekat smo nedavno realizovali i predali na upotrebu novi sportski teren djacima ove skole. Tada smo najavili da nakon kompletnog uredjenja ove skole pocinjemo sa rekonstrukcijom i uredjenjem osnovne skole Caki Lajos. Danas smo dobili informaciju da je Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport odobrio iznos od 2.100.000 dinara za izgradnju novog kosarkaskog terena sa tartan podlogom koji ce biti izgradjen u dvoristu ove skole. Ukoliko nam vremenske prilike dozvole sa radovima cemo poceti vec krajem ovog meseca. Na prolece cemo izgraditi novi tartan teren i na rukometnom terenu koji se isto nalazi u dvoristu ove skole tako da ce dvoriste u celini biti uredjeno. Tribine pokraj rukometnog terena ce takodje biti renovirane i na njih postavljene nove plasticne stolice. Pored uredjenja dvorista skole na prolece nas cekaju radovi na zameni stolarije ,postavljanju izolacije i nove fasade kao i na uredjenju svih toaleta u ovoj skoli. Te radove cemo sprovesti u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije kao sto smo to uradili i prilikom rekonstrukcije OS Nikola Tesla.”- rekao je Simović

You May Also Like

More From Author