RADOVI NA “VENUSU POČELI DANAS, U APRILU GRADNJA TERMALNOG KOMPLEKSA

Estimated read time 3 min read

Počeli su radovi na realizaciji projekta bivšeg Sportsko rekreacionog centra “Venus”.  Prvi posao je, bušenje bunara , koji treba da obezbedi vodu (termalnu) za bazene čija gradnja je planirana za proleće naredne godine. Treća je ovo politička garnitura, sada u koaliciji  Srpska napredna stranka, Savez Vojvodjanskih Madjara, sa partijama koje im daju podršku, koja  posle nekoliko neuspelih pokušaja prethodnih predstavnika vlasti , sada konkretnim delima, rešava problem propalog, nekadašnjeg gradjevinskog ponosa grada. Da podsetimo, radi se objektu koji je imao restoran za 220 gostiju,pride terasu za još 150 posetilaca, šestostaznu kuglanu, kuhinju kapaciteta 440 obroka ,olimpiski bazen, tursko kupatilo, teretanu…..

NEMANJA SIMOVIĆ, poverenik SNS-a za Bačku Topolu, ukazuje  da su za novu bušotinu   obezbeđena budžetska sredstva, i operativna su, tako da je rok za završetak prvih radova 45 dana a obezbedjeno je 20,9 miliona dinara.

“Imamo resurse,  koji moramo upotrebiti na pravi način. Jedan od generatora razvoja je upravo turizam i upravo zbog toga ovom projektu poklanjamo posebnu pažnju.Multiplikacija u turističkoj industriji koja se odnosi na sve grane privrede koje su vezane za turizam, počev od kulturne, umetničke, te ruralne industrije do agroekonomije, saobraćaja i infrastrukture, potvrđuje da je to jedini model brzog privrednog rasta koji omogućuje angažovanje i zadržavanje ljudi i eksplozivni razvoj lokalnih zajednica. Važno je napomenutu  da će pored standardnog biti podignut i bazen sa termalnom vodom. Posebno je zadovoljstvo bilo , danas, prisustvovati početku jednog velikog posla, koji će Bačkoj Topoli vratiti status poznate turističke destinacije.”- rekao je Nemanja Simović

On je, prisutnima, najavio rad, na tendru za izradu projekta  na osnovu koga će odmah biti raspisan tender za izvodjače radova. Još jednom je potvrdio početak velikih radova u aprilu naredne godine, sa početkom gradjevinske sezone.

Simović je ukazao da je ovo deo projekta podizanja Bačke Topole u turističkom i privrednom smislu te da u narednom periodu treba nastojati da se koncipira plan upotrebe ovog prostora u turističke svrhe, što bi trebalo da iznedri novi kvalitet ovog nekadašnjeg vojvođanskog bisera.Mišljenja je da Bačka Topola  čuva i kodifikuje specifičnu turističku ponudu i centar je okupljanja različitih turističkih obrazaca.

On je dodao da je imperativ bačkotopolčana da zaštiti  turističko i svako drugo nasleđe, te da politička garnitura , na vlasti, to prepoznaje i na odgovarajući i odgovoran način,  sa dozom kreativnosti, pristupa svim zahtevima i zadacima prepoznatim medju gradjanima, kao što je slučaj sa Venusom.

 

 

You May Also Like

More From Author