VRUĆA GARDJEVINSKA JESEN U BAČKOTOPOLSKOJ OPŠTINI

Estimated read time 2 min read
“Vruća” je gradjevinska jesen u bačkotopolskoj opštini. Privode se kraju radovi koji bi umnogome trebali da poprave konfor života u Bačkoj Topoli. U Dunavskoj ulici završava se betonska staza koja će rešiti višegodišnji problem kretanja pešaka do predškolske ustanove “Bambi” a uskoro se postavljaju i kandelaberi.  U osnovnoj školi “Nikola Tesla” završeno je školsko igralište, krovna izolacija…

U upravnoj zgradi Doma zdravlja „Dr Janoš Hadži” upravo su završeni spoljni zidovi i postavljeni podovi,  kao i vrata i prozori. Vrednost investicije je 5,6 miliona dinara, od čega 79 odsto obezbeđuje Uprava za kapitalna ulaganja, a 21 odsto opština Bačka Topola. Takođe je u toku izgradnja i obnova tri kruga vodovne mreže. Radi se na trećem, sedmom i osmom prstenu, koji obuhvata 7.450 metara vodovodne mreže i obezbeđuje vodu za oko 3000 stanovnika u dovoljnoj količini i odgovarajućem kvalitetu. Vrednost ove investicije je 24,3 miliona dinara, za koje je takođe Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila 79 odsto, a opština Bačka Topola 21 odsto.

Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola za Panon TV kaže: „ Reč je o izuzetno važnom trećem, sedmom i osmom prstenu u dužini od 7,4 kilometra. Ovo nije prvi put da zajedno sa pokrajinom ulažemo, i druge prstenove samo tako radili. Upravo smo konkurisali i za ostale krugove, i dok je konkurs u toku nastojimo da ostvarimo planove u vrednosti između 185 i 186 miliona iz sopstvenog novca i iz konkursa. Sa tim smatram da je promena vodovodne mreže, njen popravak, i održavanje u dugom periodu jedna dobra investicija za Bačku Topolu, te da će građani dobiti kvalitetniju vodu, i snabdevanje vodom koje će se odvijati bez kvarova i problema.”

Nemanja Simović, poverenik SNS-a, kaže da će se intezivno raditi i na proleće.Ističe,  da valja nadoknaditi sve ono što nije radjeno decenijama. Njavljuje i otvaranje radnih mesta u firmama, koje otvaraju svoje pogone, u industriskoj zoni kao i početak radova na sportsko rekreacionom centru “Venus”

You May Also Like

More From Author