NAGRADJENI NAJBOLJI STUDENTI, NADJA PEJOVIĆ I TIJANA IVANIĆ SA PROSEKOM 10,00, DODELJENE STIPENDIJE ZA VISOKOŠKOLCE

Estimated read time 2 min read

Obraćajući se najboljim učenicima, koji su nagrađeni pohvalnicama i prigodnim poklonima (pribor za pisanje), predsednik opštine Gabor Kišlinder, istakao je da zna koliko su truda, napora i znanja uložili da bi postigli tako visok prosek ( 10,00) i poručio da svake godine brine hoće li ta deca ostati u  Bačkoj Topoli i da li će opština moći da im stvori uslove za dalje napredovanje. 

“Kada bi svako od nas postizao najbolje rezultate u onome u čemu je najbolji, gde bi nam bio kraj. Svake godine s radošću i setom razmišljam o vama koji  dobro učite, da budete najbolji i o tome da li ćete svi ostati ovde ili, kada odete da još više naučite, da li ćete se vratiti, i da li ćemo biti dovoljno spremni i sposobni da vam stvorimo uslove da ovde nastavite da razvijate talenat, da svet promenite na bolje”, rekao jeKišlinder.

Predsednik Opštine je istakao da Bačka Topola čini koliko može  da nagradi svaki uspeh u znanju  i naglasio da su studenti znanjem i osvojenim nagradama postali junaci svojih fakulteta, gradova i cele Srbije, pokazujući kako se može  biti uspešan.

“. Zato ste zaslužili da vas posebno istaknemo i nagradimo, da vas ohrabrimo da u budućnosti nastavite istim tragom. Ove godine imamo dve dobitnice nagrade od 30.000 dinara, Nadju Pejović, čija je prosečna ocena, tokom studiranja na Prirodno matematičkom fakultetu – departman za hemiju i biohemiju i zaštitu čovekove okoline bila 10,00 i Tijana Ivanić , koja je takodje imala prosečnu ocenu  10,00 ali na Pravnom fakultetu u Novom Sadu “, rekao je Kišlinder.

Na konferenciji za štampu istaknuto je da je 97 studenata, sa teritorije opštine Bačka Topola  dobila stipendije od 5000, 00 dinara a za 7 iz deficitarne struke ( socijalni radnik i profesor fizike) stipendije od 10.000,00 dinara. Oni su obavezni da , nakon završetka studija, provedu na radu u jednoj od škola ili ustanova na teritoriji opštine , pet godina.

You May Also Like

More From Author