OTVOREN DOM KULTURE, ULOŽENO OKO 30 MILIONA DINARA U REKONSTRUKCIJU

Estimated read time 2 min read

BAČKA TOPOLA- Sala kapaciteta 240 ljudi, je tokom protekle dve godine u potpunosti obnovljena. Ubuduće će se osim za pozorišne predstave i kulturne programe koristiti i za balove te konferencije. Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder ju je predao na korišćenje, a program je započeo produkcijama mađarskog kulturnog centra “Zoltan Kodalj” i srpskog kulturnog centra “Vuk Stefanović Karadžić”.

Predsednik opštine Bačka Topola, Gabor Kišlinder, izrazio je zadovoljstvo završetkom radova na rekonstrukciji Doma kulture, prilikom otvaranja rekonstruisanoog objekta. Objasnio je, da se , posle duže vremena stiču uslovi, za funkcionisanje života u oblasti kulture jer se privode kraju radovi na multifunkcionalnoj sali koja će omogućiti održavanje pozorišnih predstava, predstavljanje radova umetničke kolonije, održavanje takmičenja u malim sportovima.

Kišlinder ističe da je u rekonstrukciju do sada potrošeno, oko 30 miliona dinara i da je objekat, koji je nedostajao, Bačkoj Topoli sada spreman da igosti i najzahtevnije pozorišne i folklorne grupe.

Timea Čipe, direktorka ,Doma kulture kaže, da je oko 8 miliona potrošeno za nabavku sedišta, scensko rasvetne tehnike i ostale potrebne opreme. Ističe da se stiču uslovi za organizovan kulturni život u Bačkoj Topoli jer je do sada ograničavajući bio prostor , za dovodjenje ozbiljnijih pozorišnih grupa. Ukazuje, da je treća faza radova počela 9 . januara , da je sada definitivno, sve gotovo  i služiće gradjanima.

You May Also Like

More From Author