“ZIMSKE ČAROLIJE” TRADICIJA BAČKE TOPOLE

Estimated read time 2 min read

Tradicionalna manifestacija „Zimske čarolije“ u Bačkoj Topoli počeće sutra, u četvrtak, 14. decembra i u zajedničkoj organizaciji Turističke organizacije i Doma kulture opštine Bačka Topola, potrajati do 22. decembra.
Svečano otvaranje izložbe medenjaka i novogodišnjih ikebana je u četvrtak 14. decembra u 16.30 sati u holu bioskopske sale. Izložba će za vreme trajanja manifestacije „Zimske čarolije“ do 22. decembra biti otvorena svakod dana od 9 do 19 sati. Prvog dana manifestacije će u bioskopskoj sali Sekcija lutkarskog pozorišta Doma kulture prikazati predstavu na mađarskom jeziku, za koju je ulaz besplatan.
Besplatno na „Oproštaj od stare godine“
Tradicionalni novogodišnji koncert Velikog narodnog orkestra RTV pod upravom Miće Jankovića i nastup solista Zoltana Gabora i Žarka Pribakovića, u Pozorišnoj Sali Doma kulture u Bačkoj Topoli priređuje 27.decembra u 19 sati. Koncert „Oproštaj od stare godine“ Dom kulture priređuje pod pokroviteljstvom Opštinske uprave Bačke Topole. Ulaznice su besplatne, a mogu se od 18.decembra uzeti u kancelariji Doma kulture.
Za ponedeljak 18. decembra tri predstave sa besplatnim ulazom za decu, od 9, 10.15 i 14 sati, u bioskopskoj sali Doma kulture novosadsko „Pozorište iz kofera“ izvodiće dečiju predstavu na srpskom jeziku „Deda Mraz i princeza na zrnu graška“. Istog dana predviđeno je otvaranje Novogodišnjeg vašara, koji će do 22. decembra svakodnevno biti otvoren od 9 do 19 sati.
Pozorište „Grim-bus“ iz Segedina gostuje u utorak 19.decembra, a za decu u istim terminima kao prethodnog dana predviđena su tri izvođenja predstave na mađarskom jeziku „Čarobna lampa“.
Pretpraznične zanimacije za decu na platou ispred Robne kuće odvijaće se u sredu 20. decembra. Deca će ukrašavati novogodišnje jelke u društvu animatorke Vile, a u goste će im stići i sneško Olaf iz crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“. Od 18 sati u bioskopskoj sali Doma kulture koncert priređuju đaci Osnovne muzičke škole Bačka Topola.
Završnog dana „Zimske čarolije“ od 17 sati na platou ispred Robne kuće biće doček Deda Mraza uz muziku i pesme Kamernog hora „Kantus Firmus“ iz Bačke Topole. Na svečanom zatvaranju manifestacije biće proglašenje rezultata i dodela nagrada za najlepše medenjake, ikebane i jelke.

You May Also Like

More From Author