U NEDELJU IZBORI ZA RUKOVODSTVA MESNIH ZAJEDNICA OPŠTINE BAČKA TOPOLA

Estimated read time 2 min read

Predsednik opštine Bačka Topol, Gabor Kišlinder potpisao je  Odluku o raspisivanju izbora za članove saveta mesnih zajednica na području opštine, koji će biti održani u nedelju 17. decembra 2017. godine u vremenu od 7 do 20 sati. U skladu sa Statutom opštine i Odluke o mesnoj samoupravi, rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku narednog dana od dana raspisivanja izbora . Izbori za članove saveta građana u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Bačka Topola, sprovešće organi za sprovođenje izbora određeni Odlukom o mesnoj samoupravi i statutima mesnih zajednica. Ti organi su komisija za sprovođenje izbora za savet građana mesnih zajednica i birački odbori.

Učešće u tim organima uzimaju predstavnici odborničkih grupa srazmerno svojoj zastupljenosti u lokalnom parlamentu.
Na izborima za članove mesnih zajednica ne mogu da učestvuju političke partije, ali one mogu da podrže kandidate
Očekujem od ovih izbora, rekao je Nemanja Simović,poverenik SNS-a za Bačku Topolu, da proteknu na fer i korektan način, da građani mesnih zajednica izaberu najbolje kandidate za članove saveta. Podigli smo prag kvaliteta,našim sugradjanima u koje mi imamo poverenje, na ovim izborima da bismo na taj način motivisali kandidate da ozbiljnije pristupe rešavanju problema u mesnim zajednicama. Građani koji žele daju podršku određenom kandidatu moraju da dođu, do biračkog mesta, da bi im dali svoj glas što, smatra Simović, značajno obavezuje i same kandidate da opravdaju poverenje sugrađana koji su za njih dali svoj glas. Kanadidatima koji budu izabrani, Simović je poželo  puno sreće i uspeha  u budućem radu i zadržavanja kontinuiteta radova kako u gradu tako i selima.

Savez Vojvodjanskih Madjara, zajedno sa Demokratskom strankom vojvođanskih Mađara podržao je,jednu grupu građana, koja je izašle na ove izbore. Arpad Fremond je rekao da je potrebna harmonična saradnja mesnih zajednica sa lokalnom samoupravom kao i da želi da takva lica dođu na funkciju koja su željna rada. On je među najvažnijim projektima opštine naveo centar Venus, gradnju hotela, prečistača voda, razvoj Industrijske zone, kupališta u Bajši, proširenje vodovodne mreže, te nadgradnju termalnih bazena u Pačiru.

 

You May Also Like

More From Author