NOVI PROZORI NA ZGRADI BAMBIJA U BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 2 min read

Marina Popović, član opštinskog veća u resoru obrazovanja, izjavila je za BT PUBLIC NEWS, da su u toku su radovi na zameni spoljašnje stolarije na objektu centralne zgrade  P.U. “Bambi”u Bačkoj Topoli zahvaljujući konkursu kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje ,propise,upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, na kome je opština Bačka Topola dobila iznos od 2.814.000,00 dinara  te da su, zahvaljujući, ovim sredstvima,  zmenjenI,  više od polovine prozora, na objektu.

“Na poslednjem konkursu koji je bio raspisan u decembru smo takođe konkursali i odobrena nam je kupovina moderne multifunkcionalne pećnice za pripremu gotovog jela  u iznosu od 342.000 dinara. Pećnica u kojoj je pripremana hrana stara je oko 40 godina.Naglasila bi da je 2017. godina za našu opštinu bila veoma značajna za obrazovanje.Završeno je veliko ulaganje u O.Š. “Nikola Tesla”od 32.000.000 dinara, adaptirana je fiskulturna sala Gimnazije i ekonomske škole “Dositej Obradović” , koja više od dve godine nije bila u funkciji zatim je zamenjen  sistem grejanja u istoj školi.”- kaže Popović

Popović dodaje  da je konkursom preko Pokrajinskog sekretarijata obezbeđena  izolacija za školu u Staaroj Moravici, prozori za školu u Pačiru, u Novom Orahovu je zamenjen sistem za grejanje.

“Sredinom decembra smo oformili Opštinski savet roditelja u koji su ušli roditelji iz svih obrazovnih ustanova u opštini. Teme koje će biti aktuelne su zdrava ishrana školske dece i sprečavanje nasilja u školama. Planovi za 2018. godini su da se uradi druga faza radova O.Š. “Nikola Tesla”, O.Š.”Čaki Lajoš”, Gimnazija “Dositej Obradović”. Ulaganja će se vršiti preko Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.Praćenjem konkursa omogućićemo našoj deci i zaposlenima  bolje uslove za rad.”- veli Popovićeva.

You May Also Like

More From Author