FUDBALNSKI SAVEZ SRBIJE PODRŽAVA RAZVOJ FUDBALSKE AKADEMIJE U BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 3 min read

 

  • Delegaciji FSS predstavljeni detalji projekta Fudbalske akademije TSC Bačka Topola

BAČKA TOPOLA, 21. Februar 2018. – Delegacija Fudbalskog saveza Srbije zajedno sa predstavnikom UEFA Zoranom Lakovićem posetila je danas Bačku Topolu, gde im je predstavljen projekat Fudbalske akademije TSC Bačka Topola.

Sa detaljima projekta Lakovića i delegaciju FSS, u kojoj su bili predsednik Slaviša Kokeza i počasni predsednik Tomislav Karadžić, upoznao je Janoš Žemberi, vlasnik SAT-TRAKT-a, glavnog sponzora FK TSC Bačka Topola, koji stoji iza Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Žemberi je naveo da će Fudbalska akademija TSC blisko sarađivati sa Fudbalskim savezom Srbije i da će njeni objekti moći da budu korišćeni za pripreme nekih nacionalnih selekcija.

“Kada bude završen, centralni teren Akademije moći će da bude i dom nacionalnog  tima za pojedine utakmice”, istakao je Žemberi i dodao da će i svi prateći objekti biti na vrhunskom nivou, a da je prioritet Akademije razvoj fudbala i stvaranje uslova za napredak mladih fudbalera u njihovoj sredini.

„Želimo pre svega da ovde oni mladi koji žive u Bačkoj Topoli i u okolnim mestima savladaju najvažnije fudbalske korake, da narednih decenija stvaramo dobar kadar za klubove i da tako podignemo nivo ove igre i u Vojvodini i u celoj Srbiji. Potreban je sistematski dobar rad, a potrebni su i uslovi koje će pružiti ova Akademija“, kazao je Žemberi.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza izjavio je da FSS snažno podržava razvoj Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

„Sigurni smo da će ova Akademija značajano podići nivo rada sa mladim fudbalerima ne samo u Bačkoj i Vojvodini, već u celoj Srbiji. Uslovi koje će imati mladi fudbaleri u ovoj Akademiji su na nivou najboljih evropskih i svetskih akademija“, rekao je Kokeza.

On je dodao da se delegacija FSS upoznala sa svim detaljima projekta Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli. „Akademija već niče, a od septembra primiće i prve polaznike. Mi verujemo da će među njima već biti neki budući reprezentativci“, kazao je Kokeza.

Izgradnja Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli već je uveliko u toku. Zemljište od oko 5,5 hektara na kome će se prostirati objekti Akademije je uređeno, a gradnja glavne zgrade stigla je do krova. Planirano je da radovi budu završeni u avgustu, a u septembru bi Akademija trebalo da primi prvih 50 polaznika. U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, soba za merenje opterećenja igrača. Tu su i pomoćni tereni, od kojih tri sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Za razvoj ovog projekata FK TSC Bačka Topola dobila je višemilionsku donaciju Fudbalskog saveza Mađarske, koji slične projekte, u okviru prekogranične saradnje, dotira i u drugim zemljama u regionu – Rumuniji, Hrvatskoj, Slovačkoj

You May Also Like

More From Author