BAČKA TOPOLA- MINISTAR ŠARČEVIĆ ,NAJAVIO ULAGANJA U ŠKOLE

Estimated read time 3 min read

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas  opštinu Bačka Topola, gde su, u okviru Programa modernizacije škola, privedeni kraju radovi, na obnovi Osnovne škole “Nikola Tesla”, obnovljena je stolarija, zamenjen krov, gromobranska instalacija, uredjeni su toaleti.  Vrednost izvedenih radova je 32 miliona dinara.

Šarčević je ocenio da je oš “Nikola Tesla” njemu  od ranije poznata kao  „institucija” i da je njen doprinos  obrazovanju veliki”

Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je , istakao, da ono što može da očekuje đake , je redefinisan nastavni plan i program za prvi razred osnovne škole i gimnazije. Svi novi programi menjaju paradigmu učenja i načina rada, prelazimo sa učenja sadržaja, kako bi đaci mogli da primene stečena znanja, istakao je ministar.Govoreći o rezultatima njegovog Ministarstva tokom 2017. godine, Šarčević je istakao da su prvi i veliki koraci u reformi obrazovanja već učinjeni i podsetio da je usvojeno šest novih zakona u kojima su “kvalitet, efikasnost i autonomija tri glavne poluge”.

Uvođenje informatike sa elementima programiranja u peti razred osnovne škole, izmena zakona i uvođenje dualnog obrazovanja, Šarčević navodi kao tri uspeha Ministarstva na koja je najponosniji.

Marina Popović, zamenik predsednika opštine i resorni član opštinskog veća za obrazovanje, najavila je i novi veliki posao u obnavljanju “Nikole Tesle” drugom fazom radova  u prostorijama škole koji će biti usmereni na unutrašnje uredjenje, pre svegahodnika, trpezarije , kuhinje i kabineta.

“Dogovoreno je da se obnovi Osnovna škola “Čaki Lajoš”. Ulagaćemo u Gimnaziju i ekonomsku školu “Dositej Obradović ali i u dve ustanove- Centar za socijalni rad i Dom za lica ometena u mentalnom razvoju “Othon” iz Stare Moravice.”- kaže Popović

Ksenija Kustudić Djukić, direktor oš “Nikola Tesla, objasnila je, da je sve što je postignuto na uredjenju škole, plod dobre saradnje sa lokalnom samoupravom i pokrajinskom i republičkom vlašću. Zahvalila je minustru Šarčeviću, na bezrezervnoj podršci a  Marinu Popović i Nemanju Simovića apostrofirala, kao ljude koji su najviše doprineli, da ova škola sa 524 učenika, 16  odeljenja na srpskom i 15 odeljenja na madjarskom nastavnom jeziku, sada radi u uslovima koji obezbedjuju dostojansto, svima od učenika do nastavnog osoblja

 

 

 

 

You May Also Like

More From Author