BAČKA TOPOLA- POLICIJA PRIPREMA POJAČANJE

Estimated read time 2 min read

Tokom 2019. godine Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš dobiće 20 novih policajaca. Toliko mladih sa ovog područja će biti primljeno na osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Šta mogu da očekuju oni koji su konkurisali, mogli su da vide danas u subotičkoj policiji na Danu otvorenih vrata.

Mladi do 25 godina, sa završenom srednjom četvorogodišnjom školom, neosuđivani, bez dvojnog državljanstva.

Voljni da nose uniformu i željni policijskog poziva konkurisali su za osnovnu policijsku obuku, u nadi da će baš oni biti izabrani.

“Ja mogu sebe da zamislim kako sam u nekoj akciji ili tako nešto, to od malena volim, uvek mi je bilo interesantno”, kaže jedan od kandidata, Stefan Labus.

“Sebe vidim u tome, sebe mogu da zamislim u tom poslu i privlači me uniforma i sve to”- smatra njegov potencijalni kolega Ognjen Milojević.

“Oduvek sam želela da budem u uniformi, da kažem, da pomažem mojim građanima ove zemlje. To je plemenit posao i volela bih time da se bavim”, dodaje jedna od kandidatkinja, Bojana Konjević.

Ko će od ovih mladića i devojaka dobiti šansu da ispuni svoje snove i nosi uniformu znaće se po okončanju konkursa. Nakon toga sledi osamnaestomesečna obuka u Sremskoj Kamenici tokom koje stiču znanja i veštine potrebne za ovaj posao.

“Ja bih voleo da budete primljeni svi jer imamo potrebu za velikim brojem kolega. Novih, mladih, obučenih, stručnih. Međutim, mogućnosti su takve bile da je za ovu Policijsku upravu opredeljeno dvadeset”, poručuje im zamenik načelnika Policijske uprave u Subotici, Igor Velimirović.

Osnovna policijska obuka zamena je za nekadašnju Srednju školu unutrašnjih poslova, prilika je i osnov za zaposlenje u policiji. Plan je da ovakvi pozivi budu češći u budućnosti jer potreba za više policajaca u zajednici postoji.

You May Also Like

More From Author