DANI SEĆANJA NA STRADALE U NATO BOMBARDOVANJU

Estimated read time 2 min read

Na  dan, 24 marta,  pre 19 godina počeli su vazdušni napadi NATO na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, koji su trajali 11 nedelja i u kojima je, prema nezvaničnim podacima, poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 policajaca i vojnika.

Devetnaesta godišnjica obeležava se polaganjem venaca i cveća na spomenike poginulih. Tako je bilo i u Bačkoj Topoli. Na spomen ploču, vence su položili Predsednik Skupštine opštine Saša Srdić, Verica Kaludjerović, ispred porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida,  major Adamović, novi komandant kasarne u Bačkoj Topoli, ispred Vojske Srbije.

“Obeležili smo sećanje na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjihposlova,vojske i gradjana, koji su dali svoje živote za nešto što je najznačajnije za Srbiju, našu slobodu. Ti ljudi su tokom NATO agresije branili svoju zemlju, borili se i u toj borbi dali svoje živote. Želim da izrazim poštovanje prema ljudima koji su u tim teškim danima bili uz svoju zemlju, borili se za nju, branili je i koji su svojim životima pokazali kako se voli Srbija”- rekao je Saša Srdić

“U pitanju je zločin nad slobodnim i suverenim narodom, koji svojom istorijom i životom tako nešto nije zaslužio. Dokle god neko za ovaj zločin ne bude odgovarao ili se bar ljudski pokajao, nećemo moći da ostavimo sve ovo iza nas, nećemo moći da zaboravimo, niti oprostimo”- rekla je Verica Kaludjerović.

You May Also Like

More From Author