GALOPERI U SUBOTU NA ZOBNATICI

Estimated read time 2 min read

 Posle nekoliko godina na Zobnatičkom hipodromu sutra se ponovo održavaju konjičke trke. Sutra će se trčati na 1200, 1300 i 1600 metara, a Zobnatica učestvuje sa pet grla, od 24 konja koliko će se trkati, iz štala iz cele Srbije.

Očekuje se da će oko 1500 posetilaca sa tribina glasno navijati za svoje favorite, već od 14 časova. Osim konjičkih trka, organizatori pozivaju sve da provedu pravi porodični dan u prirodi, da se oni koji to požele, provozaju fijakerom oko jezera ili ručaju u novom hotelu.

Rukovodilac Turističko-ugostiteljskog centra Zobnatica Novak Bojanić kaže da su ove godine počeli sa galopskim trkama u drugim gradovima i time najavili sezonu trka u Zobnatici.

„Kobila Viktori je ove godine u Šapcu osvojila prvo mesto i od nje mnogo očekujemo i na sutrašnjoj trci“, kaže Bojanić i dodaje da su se takmičili ove godine i u Bogatiću i osvojili dva četvrta mesta, od osam konja u trci. Na trci u Šapcu konj Vigile je bio treći od 14 konja, i on je takođe jedan od favorita budućih utakmica.

Sutra će se trčati na 1200, 1300 i 1600 metara, a Zobnatica učestvuje sa pet grla, od 24 konja koliko će se trkati, iz štala iz cele Srbije.

Održaće se četiri trke po šest grla, čime vraćamo galopske trke u Zobnaticu i najavljujemo odličnu sezonu“, ističe Bojanić i dodaje da se danas završavaju poslednji radovi na hipodromu, pred sutrašnju trku.

Za Zobnaticu će se trkati galoperi trogodac Fini u prvoj trci, u drugoj Alvin i Gogile, u trećoj trci Vektor i u četvrtoj kobila Viktori, inače kumče princeze Jelisavete Karađorđević i jedan od sutrašnjih favorita. Trku će suditi šest sudija, a organizatori poručuju da se oni koji to žele, opklade na Viktori i Vektora.

Sledeće nadmetanje održaće se u Zobnatici 10. juna, a velike Zobnatičke konjičke igre održaće se 16. septembra. Datum je potvrdio i Konjički savez Srbije, gde neće biti samo galopske, već i kasačke trke, kao i takmičenje u preponskom jahanju i vožnja zaprega.

You May Also Like

More From Author