AMATERI BELEŽE TRENUTAK ŽIVOTA

Estimated read time 2 min read

 Povodom 10 godina postojanja, Društvo slikara amatera “Jožef Ač” upriličilo je izložbu slika , radova svojih članova u prostorijama Doma kulture.

Izložbu je otvorila Eva Narai direktorica biblioteke “Eržebet Juhas” a jubilarnu likovnu grupu pozdravio je lokalni kamerni hor Cantus Firmus.

Društvo koje nosi ime slikara Jožef Ač, osnovano je 2008. godine sa osam članova, dok danas se njih dvanaest okuplja na nedeljnom nivou da stvaraju, zabavljaju i druže. Godišnje organizuju izložbe, a gostuju i po lokalnim naseljima. Grupu predvodi i savetuje grafički umetnik Atila Černik. Amaterski slikari stvaraju različitom slikarskom tehnikom, ovekovečujući na taj način svoju okolinu, članove porodice, kućne ljubimce, a sve radi radosti stvaranja, relaksacije i zajedništva. Izložba je otvorena do 25. maja.

“Mi zapravo ne želimo biti likovni umetnici, nemamo ni pristup kao slikari, stvaramo iz zabave i radujemo se tome. Suština je da imamo osećaj uspeha. Na izložbi prikazujemo naša dela, onom kome se svidi može to i reći, a kome se ne svidi, taj vidi da nije nešto, ali svakako podstičemo posmatrače na razmišljanje, a to je po mom mišljenju dovoljno što smo tu zajedno” – smatra Klara Slifko, predsednica Društva slikara amatera.

You May Also Like

More From Author