O MILION EVRA GUBITAKA BRIGU NEKA VODE NADLEŽNI ORGANI

Estimated read time 2 min read

Opaska odbornika Gruje Miloševa, da ga izveštaj o poslovanju Doma zdravlja dr “Janoš Hadži podseća pomalo na ličnu biografiju- da je lekar, pomalo umetnička duša, svira harmoniku, ukazuje na poželjnog mladoženju ali kada se tome doda da je preko 60 godina, da je gojazan i još ponešto što ne daje plus onda mladoženja i nije za ženidbu. “Čaša meda na stolu, čaša žuči ispod stola” reče ovaj odbornički opozicionar u objašnjenju poslovne politike doma medicine u Bačkoj Topoli. Upravo ta rečenica je bila zajednički imenitelj celokupne rasprave , predstavnika naroda opštine.

Direktorka, Dora Leštar, zadovoljna je radom ove ustanove, potvrdjenim sertifikatom agencije za akreditaciju, dobrim radom svih službi, sa 2500 dijaliza, koliko je obvljeno u “Hadži Janošu”, 35 intervencija u Institutu za kardio vaskularne bolesti, koji funkcioniše zahvaljujući sporazumu potpisanim sa ovom ustanovom.Ne manjkaju reči hvale ni kada je u pitanju pomoć opštine kako bi se sanirali gubici, nastali minulih godina,  koji omogućavaju, da ova vitalna delatnost funkcioniše.

Odbornik dr Peter Červenak, inače zaposlen u Domu zdravlja, smatra da mora da se utvrdi ko je krivac za minus od milion evra koji je napravljen u poslovanju te nenamensku potrošnju jer sve ukazuje na teška krivična dela za koja niko ne odgovara. Smatra da u Domu zdravlja postoje rezerve na kojima zaposleni mogu zaraditi 50 miliona dinara, sa koliko pomaže opština ali da se na to ne obaraća dovoljno pažnje.

Da problema ipak ima potvrdio je i odbornik Janoš Hadži, ličnim iskustvom, kada je vozilom hitne pomoći, na pregled zakazan u subotičkoj bolnici, u petnaest do devet, stigao posle dvanaest sati.

Predsednik opštine Gabor Kišlinder, smatra, da istragom, o nečijem kriminalu treba da se bave nadležni organi te da je opština preduzela neophodne mere- finansiske pomoći, kako medicinske usluge ne bi bile uskraćene gradjanima, što je u jednom trenutku bilo dovedeno u pitanje. Objašnjava da bi najgore bilo da je blokirana ova vitalna delatnost i da je gradjanima bilo uskraćeno lečenje.

 

 

You May Also Like

More From Author