ARNOLD NADJ POBEDNIK “VOJVODJANSKOG GALOPA” U ZOBNATICI

Estimated read time 2 min read

 Arnold Nađ, pobednik VI. Vojvođanskog galopa: “Mislim da ćemo u Budimpešti i ovog puta ući u finale, je mi je konj veoma dobar. Još bolji nego prošle godine. Bio je jako, jako pripremljen ove godine. Nadam se najboljem u Budimpešti. Nadam se da ulazimo u finale i da ćemo se dobro plasirati.”

 U SUBOTU, je u Zobnatici  po šesti pu organizovan”Vojvođanski galop”  Jedinstvena sportsko kulturna manifestacija na kojoj su posetioci osim navijanja i praćenja konjičih trka mogli da vide i promocije konja, ručne radove, da uživaju u hrani i poslasticama, takmičenje u kuvanju.
Na ovogoišnje takmičenje došli su posetioci iz svih mesta Vojvodine.  Prvi put je organizovano i takmičenje u kuvanju na koji se prijavilo 75 ekipa sa preko 600 učesnika! Pripremali su staro jelo konjara , tokanj. Glavni organizator takmičenja u kuvanju je Čaba Paško koji kaže da se tokanj sastoji od tri vrste mesa, soli i bibera, te da je mnogo drevniji od perkelta. Tokanj je karakterističan za narode koji su vezani za konje, poput Mađara. Žiri koji ocenjuje kulinarsko umeće je sastavljen od sudija visokog ranga iz Srbije i Mađarske.
Glavni ktitor ove manifestacije je predsednik Saveza vojvodjanskih MadjaraIštvan Pastor .
.”Tu je ogroman broj ljudi, dobrog raspoloženja, uživaju u ovom što se dešava, program je bogat, tako da mislim da se nismo osramotili ni za što. Druga stvar je što želim da istaknem da su se ove godine programi proširili novim sadržajima, ne samo konjičkim već i takmičenjem u kuvanju” – kazao je Ištvan Pastor.
Temerinski takmičar je drugi put zaredom pobednik Vojvođanskog galopa. Drugi je Bečejac Sabolč Guljaš a treći Alen Erdeg iz Trešnjevca. Njih trojica će predstavljati Vojvodinu u Budimpešti.

Pobednica Galopa malih husara je predstavnica Stare Moravice Barbara Vig, koja u septembru takođe putuje u mađarsku prestonicu.

Konj po imenu Fantazija takmičara Arnolda Nađ već je na startu izbio u prvi plan, tu poziciju je sačuvao do kraja i time obezbedio sigurnu pobedu u Zobnatici.

Takmičar iz Temerina može sebe smatrati višestrukim pobednikom, jer je nakon ceremonije dodele nagrade pred publikom zaprosio svoju devojku Mercedes Vamoš i ona je pristala.

 

You May Also Like

More From Author