SKRAĆENJE HOTELA “ZA GLAVU” PONOVO U NAJAVI

Estimated read time 2 min read

Kostur bivšeg hotela,”Panonija“, vlasništvo, UTD „Vojvodina“u centru Bačke Topole, čija dogradnja je započeta i obustavljena nakon neuspele privatizacije pre nekoliko godina, površine je 3.924 metra kvadratna, a na parceli od 1.940 metara kvadratnih je i 122 kvadratna metra pomoćnih prstorija, sudeći po tvrdnji rukovodstva lokalne samouprave, mogla bi uskoro da počne menjati izgled.Omogućeno je to vlastima opštine, nakon što je ovaj objekat, voljom vladajuče većine u Skupštini opštine, kupljen na javnoj prodaji,, za 12 miliona dinara iz stečaja.

“ Prvo moramo da porušimo četvrti sprat jer je preduzeće koje je vršilo merenje statike utvrdilo da je ovakav objekat nebezbedan.Potom da pokrijemo zgradu , ugradimo prozore i vrata, zaštitimo je od daljeg propadanja .Postoje ideje da se deo upriliči motelskom sadršaju, smeštaju gostiju, jednog ili dva autobusa putnika , deo da se osposobi za poslovni prostor a deo za stanove. Tako bi zgrada postala funkcionalna.“ izjavio je, nedavno, predsednik opštine Gabor Kišlinder.

– Iz budžeta smo izdvojili novac za projektno-tehničku dokumentaciju renoviranja, odnosno skidanje gornja dva sprata i stavljanje kosog krova. Problem je što temelji ne mogu da izdrže dva gornja sprata, i ako se oni ne uklone, samo će doći do daljeg urušavanja – ističe  Saša Srdić, predsednik SO Bačka Topola i dodaje da je lokalna samouprava zadovoljna što će hotel koji je ružio centar grada, konačno dobiti novo ruho.

You May Also Like

More From Author