KITE I MLEKARA OTVARAJU NOVU INDUSTRISKU ZONU

Estimated read time 3 min read

U Industrijskoj zoni Bačke Topole,  nakon dobijanja svih neophodnih dozvola, dva investitora su zvanično otpočeli  sa radovima na izgradnji svojih postrojenja, a čiji dolazak je ranije najavljivan od strane opštinskog rukovodstva i direktora zone Radomira Kuzmanovića.

 “Jedan  je domaći investitor, koji će graditi savremenu mlekaru   po zahtevnim sveskim standardima, sa najsavremenijom opremom i tehnologijom, a obzirom da investitor ima veliko iskustvo u oblasti mlekarstva, očekujemo dugoročno i uspešno buduće poslovanje ove mlekare, dok je drugi investitor  iz Mađarske , firma “Kite” iz oblasti agroindustrije, koja se bavi poljomehanizacijom (zastupnik je svetski poznate firme “Džondir”), semenskom robom i zaštitom bilja”.- kaže Kuzmanović

Završetak radova i opremanje, kod obe navedene investicije je planirano do kraja ove godine, a čiji početak rada znači i zaposlenje određenog broja naših sugrađana, nove mogućnosti povoljnijeg poslovanja poljoprivrednika naše opštine, kao i saradnje proizvođača mleka sa mlekarom, dok će Bačka Topola dobiti novi proizvodni brend sa kojim će, nadajmo se, uskoro biti poznata i u širem okruženju, objašnjava Kuzmanović.

Osim toga, u toku je izgradnja unutrašnjih saobraćajnica u okviru  Industrijske zone, finansijskim sredstvima koje je opština Bačka Topola dobila iz budžeta AP Vojvodine. Po završetku ovih radova zona će gotovo u potpunosti biti opremljena saobraćajnom i komunalnom  infrastrukturom, a što, imajući u vidu geografski položaj na koridoru 10, Bačku Topolu svrstava u red mesta sa najboljom ponudom prostora u Srbiji za domaće i inostrane grinfild investicije.

“Pored pomenutih investicija koje su u fazi realizacije, skoru izgradnju svojih proizvodnih kapaciteta, najavljuju i drugi investitori koji su u novije vreme kupili parcele u Industrijskoj zoni Bačke Topole („Midmas“-proizvodnja električnih uređaja; „Banatski organik“- proizvodnja suhomesnatih proizvoda), a pregovori se vode i sa novim potencijalnim investitorima o njihovom eventualnom ulaganju i dolasku u Bačku Topolu.”- veli Kuzmnović

Ovim očekujemo značajnije smanjenje broja nezaposlenih u našoj opštini, a nadamo se, i nastojimo da stvorimo uslove za to, da i oni koji su zbog rešavanja svojih egzistencijalnih pitanja morali napustiti Bačku Topolu,mogu da se vrate i reše zaposlenje u svome mestu prebivališta.

KITE-

Preduzeće KITE d.o.o. je novoosnovano preduzeće u vlasništvu mađarske korporacije KITE Zrt.

Osnovnu delatnost preduzeća čine prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije,  snabdevanje originalnim rezervnim delovima i prodaja repromaterijala.

Bazni program preduzeća predstavljaju brendovi John Deere i JCB Agri. Ostali brendovi koje preduzeće takođe uspešno zastupa su Kuhn, LKT Martimex Alfa, ZAGO, Alpego i RM sisteme za navodnjavanje.

Sektor Agronomije se bavi distribucijom pesticida, semena i đubriva, sa posebnim akcentom na sigurna i dokazana rešenja u najvažnijim poljoprivrednim kulturama. Cilj sektora je pronalaženje i preporuka najboljih tehnologija proizvodnje, što na samom kraju donosi bolje i kvalitetnije prinose, to jest isplatljivost poljoprivredne proizvodnje. Kroz ovaj sektor naša kompanija će se truditi da kroz prava rešenja, savremene i proverene tehnologije proizvodnje bude ono po čemu ćemo biti prepoznatljivi na tržištu Srbije.

You May Also Like

More From Author