PREDSEDNIK KIŠLINDER I DALJE IMA POVERENJE SKUPŠTINSKE VEĆINE

Estimated read time 2 min read

Smenu gradonačelnika Bačke Topole Gabora Kišlindera je zbog sukoba interesa preporučila Agencija za borbu protiv korupcije . Na poslednjoj sednici Skupštine opštine, većina odbornika mu je izglasala poverenje.

O čemu se radi.

Agencija za borbu protv korupcije preporučila je smenu predsednika opštine Bačka Topola Gabora Kišlindera zbog sukoba interesa. 

Agencija još sredinom decembra prošle godine utvrdila da je Kišlinder u svojstvu predsednika opštine doneo rešenje kojim je isplaćeno 200.000 dinara fondaciji „Plavi Dunav“, čiji je on suosnivač , a da o tome nije pismeno obavestio Agenciju za borbu protv korupcije, što je po zakonu morao.

Zbog toga je, kako se dodaje, Agencija izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije predsednika opštine Bačka Topola.

“Imenovani je donošenjem rešenja doveo sebe u situaciju sukoba interesakoji je, čak i da nije uticao, mogao da utiče na njegovo postupanje u vršenju javne funkcije. Kao funkcioner je bio dužan da izbegne sukob interesa, a kada je već doneo takvo rešenje, bio je dužan da o tome obavesti Agenciju, što nije učinio”, piše u obrazloženju Agencije.

Gabor Kišlinder je objasnio, da je do nesporazuma došlo, jer nije obavestio Agenciju da mu je prekinut status suosnivača u fondaciji Plavi Dunav.

You May Also Like

More From Author