PREDOJEVIĆEV “MIDMAS” OTVARA POGON U INDUSTRISKOJ ZONI

Estimated read time 3 min read

Marko Predojević, vlasnik preduzeća “Midmas” za proizvodnju elektrouređaja, pored postojećeg otvoriće još jedan pogon u novoj industrijskoj zoni u Bačkoj Topoli. MIDMAS DOO ima pouzdane snabdevače transformatorskih delova.  U ovom kolektivu kažu “Više decenija mi smo razvijali bazu dobavljača različitih brendova proizvođača jezgra, dinamo limova, aluminijumskih i bakarnih žica, termo prekidača, kontaktora i ostalih transformatorskih delova.
U isto vreme, sa materijalima stalno dostupnim na našem magacinu i našoj logističkoj podršci, mi isporučujemo u rokovima proizvode našim kupcima.

“Kada se gradi fabrika to je dosta komplikovana procedura. Ovde u lokalnoj samoupravi su se zaista potrudili da nam olakšaju sve to i da sve ide tečno i brzo, da u principu nismo ni osetili tu vrstu administracije kao problem”, ističe Predojević.

Opštinu Bačka Topola čine 23 naseljena mesta sa ukupno 30.000. Privreda je bleda senka nekadašnjih kapaciteta. Na evidenciji tržišta rada je 2.125 nezaposlenih, pa su velika očekivanja od razvoja industrijske zone.Iako osnovana još 2006. godine kao prva u Vojvodini, industrijska zona u Bačkoj Topoli godinama je bila bez pogona i ulagača. U poslednje dve godine sve se promenilo i, uz izgradnju potrebne infrastrukture, sada se gradi šest novih fabrika. Reč je o proizvodnim kapacitetima koji će, za početak, zaposliti oko 300 radnika.

“To je veliki napredak za naš grad. Nadam se da će mnogi ljudi tu naći zaposlenje”, kažu meštani. “Čim zaposle ljude odmah će sve bolje da bude”, navode u Bačkoj Topoli.

U razvoj industrijske zone Bačka Topola uloženo je za sada 120 miliona dinara iz opštinske i pokrajinske kase. Uz vodu, struju, gas i pristupne saobraćajnice, reč je o infrastrukturno potpuno opremljenoj zoni.

“Auto-put je tu na nekih kilometer udaljenosti, železnička pruga Beograd–Budimpešta takođe je tu, uskoro će naravno tu biti i brza pruga i to je poznato investitorima koji planiraju da ulažu”, ukazuje direktor Vojvođanske industrijske zone Bačka Topola Radomir Kuzmanović.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić ističe da imaju tri domaća i dva strana investitora.

“U pregovorima smo sa još nekim stranim investitorima, tako da se nadamo da ćemo u narednom periodu imati još ulaganja, još fabrika da će nicati u našoj industrijskoj zoni”, rekao je Srdić.

Osim investitorima, varoš na severu Bačke interesantna je i posetiocima. Očekuje se proširenje tzv. Vojvođanskog industrijskog parka, a Bačka Topola planira ulaganja i u turističke potencijale opštine.

You May Also Like

More From Author