PROFEST 2018, ZA VIKEND, OKUPLJA AUTORE IZ 12 ZEMALJA

Estimated read time 2 min read

“Vekovima dobra saradnja Republike Srbije sa Ruskom federacijom, pokazala se i u održavanju Festivala “Profest 2018″, gde su unazad sedam godina partneri i prijatelji festivala televizijske kompanije Moskovskog regiona i Podmoskovlja” , istakla je na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević sa delegacijom festivala “Profest 2018” i delegacijom moskovskog festivala “Bratina”.

Naglašavajući značaj međunarodne saradnje dve zemlje, sekretar Milošević, je rekla da učešće 182 rada, autorske reportaže u radijskoj i televizijskoj konkurenciji iz 12 zemalja Podunavskog regiona, daje ozbiljnost Festivalu, kojeg sačinjavaju profesionalci u svom poslu.  Zato mi je posebno zadovoljstvo, dodala je Miloševićeva, što ću sutra imati čast i zadovoljstvo da dodelim nagrade, na osnovu odluke stručnog žirija i da izrazim spremnost Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata na dalju saradnju, sa punom podrškom i u očuvanju odnosa sa moskovskom “Bratinom”.

Na ovogodišnji “Profest” televizijske i radijske reportaže poslali su učesnici iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Češke, Ukrajine, Austrije, Nemačke, Bugarske i iz naše zemlje.

Deveti po redu Profest 2018. (Festival autorskog filma zemalja Podunavskog regiona) se održava u periodu od 07. do 09. septembra u Bačkoj Topoli, na Panoniji, u organizaciji Doo “Impres”, iz Bačke Topole.

Na konkursnu temu “Lepota razlika”, organizatoru Festivala su prispela 182 rada, autorske reportaže u radijskoj i televizijskoj konkurenciji.

U subotu, 08. septembra, sa početkom u 20,00 sati, na Panoniji će biti održana svečanost dodele nagrada i priznanja Profesta 2018, koje će najuspešnijim po odluci Strčnog žirija Profesta 2018., uručiti Dragana Milošević.

Generalni medijski sponzor je Javna medijska ustanova “Radio-televizija Vojvodine”, a pokrovitelj Profesta 2018. je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

You May Also Like

More From Author