POSLE AKCIJE ČIŠĆENJA, U PARKU SMEĆE U PLAVOM KONTEJNERU ŽIVOTINJSKI OTPAD

Estimated read time 2 min read

Jesenja akcija čišćenja plaćajena iz mesnog samodoprinosa, ne izostaje nijedne godine. pa ni ove tvrde iz lokalne sampuprave. Deo posla je obavljen akcija je završena a gradski park, koji je pod zaštitom države, “akcijaši” su preskočili . Deponije smeća slomljeni kandelaberi, klupe i opušteni kablovi iznad pešačkih staša, ostaju da dočekaju sneg da pokrije ostatke ljudskog nemara. Kontejner je, do duše,  postavljen nedaleko od plastike, koja nije završila u vodotoku Krivaje ali je prazan a smeće svuda okolo.

 

Da ne ide sve kako treba i zbog nemara gradjana potvrdjuju iz JP „Komgrad“. Akciju selektivnog sakupljanja papira proglašavaju nesupešnom.  Ispred javnog preduzeća, prilikom pražnjenja plavog kontejnera u njemu osim papira, pronađen animalni otpad.

– Razočarani smo zbog nesavesnog ponašanja pojedinaca i nadamo se da se u budućnosti ovako nešto neće ponoviti. Osim nepoštovanja truda radnika, ovo je i nepoštovanje onih sugrađana koji su se prethodnih dana trudili da se kontejner napuni papirom- kažu iz JP „Komgrad“ i napominju da je plavi kontejner namenjen isključivo za papir, koji se dalje može reciklirati i na taj način doprineti očuvanju životne sredine, što je i cilj zajedničke akcije.

 

You May Also Like

More From Author