“ZELENI” PODRŽALI , PEDESETI PROTESTNI SKUP, PROTIV ZAGADJENJA KRIVAJE

Estimated read time 2 min read

 Predstavnici Zelene stranke učestvovali su na jubilarnom pedesetom protestu građana protiv zagađenja Krivaje, najduže vojvođanske reke, održanom, kao i obično, u Bačkoj Topoli!

Zelena stranka je već bila jedan od organizatora okruglog stola posvećenog Krivaji, održanog u Bačkoj Topoli. Na žalost, nadležni nisu imali sluha i, iako smo tražili i nudili rešenja za ovaj problem, ništa se nije desilo, iako je Krivaja veliki problem koji muči građane Bačke Topole, Srbobrana, Malog Iđoša i okolnih mesta.

“Građani imaju pravo da od države traže da nađe rešenje za njihove probleme i da ta rešenja budu po njih i najbolja, te je stoga jubilarni pedeseti protest i prilika da se ponovo krene u pregovore sa nadležnim organima i institucijama kako bi se kroz dijalog u okviru sistema, kako je to jedino i moguće, našlo rešenje za ovaj problem”, naglasio je Božidar Mićić, ispred Zelene stranke.

Skupu je prisustvovala i odbornica u Skupštini opštine Bačka Topola, Mengyán Pletikosić Ildikó i osvrnula se na život u Krivaji i probleme koje građani imaju zbog njenog zagađenja, kao i odbornik Peter Cservenak, koji je prezentovao zaključke dosadašnjih skupova koji se odnose ne samo na problem Krivaje, već i na zahteve za selektivno skupljanje otpada, sanaciju deponije, rešavanje problema lokalne kafilerije i potrebe da se zaštiti drveće u Gradu i pre njegove seče konsultuju stručnjaci, kao i da se poveća broj drveća u Bačkoj Topoli.Aktivista Djuro Vavroš je rekao da u gradu vlada strah od lokalnih privrednih moćnika, da gradjani ne smeju da izadju brojnije na protest jer se plaše osvete  lokalnih moćnika.

Zelena stranka će učiniti sve da doprinese rešavanju ovog problema, uz konsultaciju i sa građanima Bačke Topole i drugih opština kroz koje teče reka Krivaja, ali i stručnjacima i nadležnim organima i institucijama.

Poznata po svojoj odlučnosti i istrajnosti, Zelena stranka će i ubuduće gledati da učini sve da se država oslobodi ekoloških problema, a građani dobiju bolje i nadasve zdravije životno okruženje.

You May Also Like

More From Author