PASTOR OBJAVIO POBEDU MADJARSKE SLOGE

Estimated read time 1 min read

Od 35 mesta u Mađarskom nacionalnom savetu, lista „Mađarska sloga“, na čijem čelu je dosadašnji predsednik Jene Hajnal, osvojila je 30 mandata. Listi „Mađarskog pokreta“ pripalo je pet mesta.

– Izuzetno smo zadovoljni rezultatom. Poruka koji su glasači uputili znači da politika koju vodimo, politika dogovora, traženja rešenja i kompromisa uživa podršku. Dobra poruka je to što podršku nije dobila politika koja u svakom Srbinu vidi neprijatelja, politika mržnje i frustracija – poručio je Ištvan Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržao listu „Mađarska sloga“.

Predsednik SVM je naglasio da će novi saziv MNS nastojati da zastupa interese svih vojvođanskih Mađara, dakle i onih koji su glasali za drugu listu. Ištvan Pastor je rekao da je nakon sinoćne ubedljive pobede pružio ruku Mađarskom pokretu kako bi se mogao okrenuti novi list, te je dodao da je nosilac liste Pokreta Mađara Ferenc Žoldoš rekao da će oni nastaviti starim putem, te Pastor u svom pisanom obraćanju kaže da neće gubiti više energije na to.

You May Also Like

More From Author