PODSTICAJNA SREDSTVA, POLJOPRIVREDNOJ STRUČNOJ SLUŽBI, BAČKE TOPOLE

Estimated read time 2 min read

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petković, uručio je , pre nekoliko dana ugovore poljoprivrednim stručnim službama u Vojvodini, koje su dobile sredstva za sprovođenje kontrole plodnosti poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini,  medju kojima i PSS Bačka Topola.

Sredstva u ukupnom iznosu blizu 15 miliona dinara dobilo je 12 poljoprivrednih stručnih službi, i prema rečima pomoćnika Petkovića, na ovaj način biće omogućeno da se obavi preko 1.000 uzoraka, te sprovede analiza makro i mikro elemenata poljoprivrednog zemljišta.

„Cilj ovih ugovora je sprovođenje kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, te podizanje nivoa kvaliteta proizvodnje na ovim parcelama kao i smanjenje troškova proizvodnje na osnovu analiza koje će biti urađene, kako bi proizvođači znali koja đubriva i u kojoj meri treba da koriste“, naglasio je Petković.

On je pozvao poljoprivrednike da iskoriste usluge stručnih poljoprivrednih službi i urade besplatne analize zemljišta na svojim parcelama, jer će upravo one omogućiti da ostvare kvalitetne pomake u daljoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Petković je naveo da će ova podsticajna mera biti nastavljena i u narednoj godini, jer daje izuzetne efekte kako za poljoprivredne proizvođače, tako i kada je reč o poljoprivrednim stručnim službama koje na ovaj način mogu da iskoriste kapacitete s kojima raspolažu.

Pomenuta podsticajna sredstva Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je stručnim poljoprivrednim službama u Novom Sadu, Vršcu, Bačkoj Topoli, Rumi, Somboru, Pančevu, Senti, Subotici, Vrbasu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, koje su nadležne za teritorije koje su im raspoređene.

You May Also Like

More From Author